Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Κυκλοφόρησε Το Πρώτο «Έξυπνο» Κινητό Με Λειτουργικό Σύστημα Firefox

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... onlycy.com
Το πρώτο στον κόσμο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το λειτουργικό σύστημα Firefox της Mozilla κυκλοφόρησε στην Ισπανία. Πρόκειται για τη συσκευή ZTE Open που κατασκευάζει η
ομώνυμη κινεζική εταιρία και το οποίο διατίθεται στην αγορά από τη μεγάλη ισπανική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telefonica.
Η συσκευή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, είναι φθηνή (πωλείται 69 ευρώ), έχει οθόνη 3,5 ιντσών, μνήμη 265 MB RAM, κάμερα με ανάλυση 3,2 ΜΡ, ενώ ο χρήστης έχει στη διάθεσή του το πρόγραμμα διακτυακής πλοήγησης Firefox.
H Telefonica έκανε γνωστό ότι προτίθεται να διαθέσει συσκευές με Firefox και σε άλλες ισπανόφωνες χώρες όπως η Κολομβία και η Βενεζουέλα. Και άλλες εταιρίες, πλην της ZTE, όπως η γαλλική Alcatel, η νοτιοκορεατική LG, η ιαπωνική Sony και η κινεζική Huawei, σκοπεύουν να βγάλουν στις αγορές κινητά Firefox έως το τέλος του 2013.
Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Mozilla έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να διεισδύσει στην αγορά των smartphones, όπου κυριαρχούν τα λειτουργικά συστήματα της Apple (το iOS) και της Google (το Android), τα οποία «τρέχουν» στο 22% και στο 69% αντίστοιχα των συσκευών «έξυπνων» κινητών παγκοσμίως, δηλαδή από κοινού σε πάνω από το 90%.
Οι αναλυτές πάντως πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει χώρος και για τρίτο «παίκτη» στη διεθνή αγορά. Εκτός του Firefox, άλλοι διεκδικητές για την τρίτη θέση είναι το Windows Phone της Microsoft και το Blackberry της RIM.
Η Mozilla αναπτύσσει τη στρατηγική της ανοιχτής διαδικτυακής πλατφόρμας στην ανάπτυξη του λογισμικού της και ευελπιστεί ότι αυτό θα έχει ανταπόκριση τόσο στους προγραμματιστές-δημιουργούς εφαρμογών (apps), όσο και στους χρήστες. Όπως δήλωσε το διευθυντικό στέλεχός της Τζέι Σάλιβαν, το νέο τηλέφωνο αναμέενται να πυροδοτήσει «ένα νέο κύμα καινοτομίας για το web».