Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Επανασυνδέεται η Θεσσαλονίκη με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Έπειτα από την κατάθεση του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, το Ionian Sky της NEL Lines θα αρχίσει κανονικά τα δρομολόγια από την Κυριακή 7 Ιουλίου στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Καβάλα- Λήμνος- Μυτιλήνη- Σάμος- Ικαρία.
Το «Ionian Sky», θα αντικαταστήσει το «Θεόφιλος» της ίδιας εταιρείας, στο οποίο δεν έχουν
ακόμα ολοκληρωθεί οι ετήσιες επισκευαστικές εργασίες.
Το νέο πλοίο της NEL προγραμματιζόταν αρχικά να δρομολογηθεί στις επιδοτούμενες γραμμές της βόρειας Ελλάδας από τις 23 Ιουνίου. Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου ζήτησε εξηγήσεις από τη NEL για την καθυστέρηση, η εταιρεία όμως ζήτησε παράταση για 15 ημέρες μέχρι να δώσει απαντήσεις.
Στο μεταξύ, τα ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΜΕΝ των μηχανικών, Στέφενσων για τα κατώτερα πληρώματα μηχανής, ΠΕΕΜΑΓΕΝ για τους μάγειρους) καταγγέλλουν ότι η NEL δεν έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την καταβολή των δεδουλευμένων στο πλήρωμα του «Θεόφιλος». Το πλήρωμα βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από τις 24 Ιανουαρίου και έχει ακινητοποιηθεί με ασφαλιστικά μέτρα.
Στελέχη της διοίκησης της ΝΕΛ δηλώνουν πάντως ότι στα 11 άτομα που παραμένουν στο πλοίο «Θεόφιλος» από τις 18 Ιανουαρίου έχουν καταβληθεί όλα τα δεδουλευμένα.
Αναφέρουν επίσης ότι οι 11 εργαζόμενοι που παραμένουν στο πλοίο εμποδίζουν τις εργασίες συντήρησης.