Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

"Έκλεισε" η συμφωνία με την Τρόικα για το Δημόσιο - Όλο το σχέδιο για την κινητικότητα, τις απολύσεις και τις μεταθέσεις δημοσίων υπαλλήλων

- Μισή ώρα κράτησε η συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Εύης Χριστοφιλοπούλου, με την Τρόικα, στο ΥΠΟΙΚ
- Παρών και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας
- "Συμφώνησαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά", δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για τη δόση των 8,1 δις. ευρώ

Ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, συναντήθηκαν για μισή ώρα με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών, παρόντος του υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα.

Αμέσως μετά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «συμφωνήσαμε, δεν θα συναντηθούμε ξανά. Κάποιες λεπτομέρειες θα τις δει το Eurogroup».

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών,για τα υπόλοιπα θέματα και προκειμένου να γραφούν τα κείμενα, τα οποία θα τεθούν υπόψη του Eurogroup για την «πολιτική έγκριση» της δόσης των 8,1 δις. ευρώ.

Η Τρόικα δεν δεχόταν ούτε ως ιδέα τις μετατάξεις! Αντιθέτως οι δανειστές επέμεναν να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, δηλαδή καθηγητές, μέλη της δημοτικής αστυνομίας, υπαλλήλους ΟΤΑ κλπ.
Δημοτικοί Αστυνομία: Κλειστό Λόγω τρόικας


Αναλυτικότερα, από τους 12.500 υπαλλήλους οι 3.500 θα είναι μέλη της δημοτικής αστυνομίας, για τους οποίους προβλέπεται να βγουν σε διαθεσιμότητα λαμβάνοντας το 75% των αποδοχών τους. Στη συνέχεια μετά από αξιολόγηση θα επαναπορροφηθούν σε ποσοστό 80-90% και οι υπόλοιποι θα απολυθούν. 

Oι 2.500 που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας - κινητικότητας θα είναι εκπαιδευτικοί και οι 2.000 είναι αυτοί που θα προκύψουν από τα οργανογράμματα των υπουργείων.

Αλλαγές προβλέπονται και στη διάρκεια της διαθεσιμότητας με πληροφορίες να κάνουν λόγο για 8μηνο. Δηλαδή όσοι μπαίινουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα πρέπει να απορροφηθούν και πάλι μέσα σε διάρκεια 8 μηνών αφού μετά την παρέλευση του 8μήνου θα απολύονται.

Δείτε το βίντεο




http://www.newsit.gr/