Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

LIVE: Μετωπική σύγκρουση για την ΕΡΤ

Πολιτικά σωματεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και απλοί πολίτες έχουν συγκεντρωθεί από τις 11.00 έξω από το Ραδιομέγαρο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το «λουκέτο» στη δημόσια τηλεόραση. Στις 10.30
ξεκίνησε και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Συμπαραστάτες στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ στέκονται η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζομένους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

LIVE TO AΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR

LIVE ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ ZOOM

Όπως σημειώνει η ΓΣΕΕ, «η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική αποφασίζομεν και διατάσσομεν και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της. Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά».

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, τραπεζοϋπάλληλοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Μπλακ άουτ στις μεταφορές
Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν με 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας θα πραγματοποιήσει και ο ΟΑΣΘ, σύμφωνα με γνωστοποίηση του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης.

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε τη συμμετοχή της στην απεργία, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ αλλά και των συρμών του Προαστιακού. Ως εκ τούτου, το μετρό στη γραμμή 3 έχει ως τερματικό σταθμό τη Δουκ. Πλακεντίας.

Σε συνδυασμό και με την απεργία των εργαζομένων στα λεωφορεία, η κίνηση από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» θα γίνεται μόνο με ταξί.

Σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν επίσης οι προγραμματισμένες πτήσεις από τις 15.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας.

Χωρίς πτήσεις θα μείνουν και τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια από τις 12.00 έως τις 17.00, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων της πολιτικής αεροπορίας.

Αποφασισμένος ο πρωθυπουργός

Αποφασισμένος να μην υποχωρήσει στο θέμα της ΕΡΤ εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας χθες σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ. Απαντώντας σε όσους ζητούν να παραμείνει ανοιχτή η δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο πρωθυπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η ΕΡΤ υπήρξε το σύμβολο της αδιαφάνειας και της σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες. Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως λένε κάποιοι. Αντίθετα, τώρα θα αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τη νέα ραδιοτηλεόραση θα τη δώσουμε στους Έλληνες το ταχύτερο».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr