Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Πρόταση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Πρωτοβουλία Πολιτών για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
Πρωτοβουλία Πολιτών
για την Αλλαγή στο Δήμο Κατερίνης
      Πρόταση ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης  για το κλείσιμο της ΕΡΤ
    Το  Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης καταδικάζει ομόφωνα την έκδοση της Πράξης
Νομοθετικού Περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
    Θεωρεί την έκδοση της Π.Ν.Π. αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική  πράξη,  που στρέφεται ευθέως κατά του δικαιώματος της ενημέρωσης, της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων, οδηγεί στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους,  πριμοδοτεί την ιδιωτική κατευθυνόμενη ενημέρωση και ψυχαγωγία σε μια εποχή σκοταδισμού και αντιδημοκρατικών πρακτικών.
     Αποτελεί προπομπό και για άλλους δημόσιους οργανισμούς και φορείς. Είναι ο «πιλότος» και για άλλες απολύσεις και διαθεσιμότητες ακόμα και στον χώρο των ΟΤΑ.
      Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, να ανοίξει τώρα την ΕΡΤ και να φέρει στη Βουλή και σε δημόσια διαβούλευση  όποια πρότασή της για  αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ αναγνωρίζοντας την ανάγκη για μια ανεξάρτητη, πλουραλιστική, δημόσια τηλεόραση.
     Καλούμε την κυβέρνηση να πάψει να διαλύει τον δημόσιο χώρο υπακούοντας σε μνημονιακές επιλογές, να αφουγκραστεί την Ελληνική κοινωνία και να πάρει μέτρα ανακούφισης του Ελληνικού λαού και να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
    Καλούμε τους δημότες Κατερίνης να συμβάλλουν με τον αγώνα τους για την επικράτηση της Συνταγματικής Τάξης, της Δημοκρατίας, για  την προστασία του δημόσιου χώρου, για μια ανεξάρτητη, δημόσια, πλουραλιστική ΕΡΤ σε όφελος όλης της κοινωνία μας, σε όφελος της πατρίδας μας.

Κατερίνη 12/6/2013