Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ και την ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΣΕΕΠΥ ΠΙΕΡΙΑΣ)

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών δηλώνουν την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση τους στους 11 διωκόμενους κατοίκους της νότιας Πιερίας που διεκδίκησαν, μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους της περιοχής, το αυτονόητο:
την ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής.
  

Οι δίωξεις των 11 κατοίκων της Νότιας Πιερίας, για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 11 του Απρίλη 2011 στον κόμβο στα κάστρα, ύστερα από την προκλητική και αιφνιδιαστική ενέργεια της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Α.Ε. (ξημερώματα Σαββάτου 8-4-2011) να κλείσει το δρόμο που οδηγεί στις παραλίες του Παντελεήμονα και της Σκοτίνας, είναι σαφές ότι αποτελούν καθαρή απόπειρα τρομοκράτησης της αντίστασης του λαού απέναντι στις πολιτικές της τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού αλλά και του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου. Ποινικοποιούν όχι μόνο το μαζικό πολιτικό κίνημα ενάντια στα διόδια αλλά αποτελούν ταυτόχρονα ευθεία βολή στην καρδιά όλων των κινημάτων αντίστασης και ανυπακοής του λαού μας στο ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και της μαζικής και έμπρακτης ανυπακοής ενάντια στα διόδια, στα χαράτσια της ΔΕΗ, στις αυξήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο νερό, στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η «βιομηχανία» παραγωγής διώξεων ανεξάρτητα από το αν κινείται από τις εταιρίες ή «ευαίσθητους» εισαγγελείς κι άσχετα από το κάθε φορά διαφορετικό χαλκευμένο κατηγορητήριο ευθυγραμμίζεται ανοικτά με τα συμφέροντα των πολυεθνικών κοινοπραξιών εκμεταλλευτών των αυτοκινητοδρόμων, με τα οποία έχουν ευθυγραμμιστεί όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.
Εκφράζουμε την καθολική και αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές. Αναγνωρίζοντας την πολιτική σημασία της δίκης θεωρώντας ότι δεν δικάζονται μεμονωμένα άτομα αλλά όλες οι κοινωνικές αντιστάσεις του λαού μας, απαιτούμε την αθώωση τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης".

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Όλοι στα δικαστήρια της Κατερίνης στις 14 Ιουνίου 2013 για συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές.