Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Κινεζικό ενδιαφέρον για την Eurobank

Τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα κυκλοφορεί μια πληροφορία που θέλει μεγάλο κινεζικό fund να έχει βάλει στο μικροσκόπιο του την περίπτωση της Eurobank
Υπάρχει κινεζικό ενδιαφέρον για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο; Μέχρι πρόσφατα, μόνο σε καθαρά
επενδυτικό επίπεδο, υπό την έννοια της συμμετοχής στις αυξήσεις κεφαλαίου των συστημικών τραπεζών, που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τις τελευταίες ώρες, όμως, στην Αθήνα κυκλοφορεί μια πληροφορία που θέλει μεγάλο κινεζικό fund να έχει βάλει στο μικροσκόπιο του την περίπτωση της Eurobank.

Ως γνωστόν, η τελευταία προχωρά σε ανακεφαλαιοποίηση μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Ο βασικός στόχος είναι έως το τέλος του τρέχοντος έτους η τράπεζα να ξαναπουληθεί και να επιστρέψει έτσι στον ιδιωτικό τομέα.

Μόνο που σε αυτή τη φάση, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι από ελάχιστο έως ανύπαρκτο. Για την ακρίβεια, με την εξαίρεση ενός hedge fund, που έκανε την εμφάνιση του διερευνητικά, κανείς άλλος δεν έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Και γι αυτό, το παρόν που λέγεται ότι ετοιμάζεται να πει η κινεζική πλευρά, μπορεί στο τέλος της ημέρας να αποδειχθεί... σωτήριο. Ήδη, πάντως, στο εσωτερικό της τράπεζας, οι διοικητικές αλλαγές έχουν ξεκινήσει. Ο επί 22 χρόνια διευθύνων σύμβουλος της, Νίκος Νανόπουλος, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί.

voria.gr