Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΕΚKΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Έκκληση για συμπαράσταση προς τους βουλευτές του νομού μας

 Αξιότιμοι κυρία και κύριοι βουλευτές Πιερίας,

Η κυβέρνηση του τόπου, τα αρμόδια υπουργεία, η Βουλή, τα κόμματα, οι επαγγελματίες και οι πολίτες αυτού του τόπου έχουν προβληματιστεί εδώ και καιρό με το ενδεχόμενο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, όλο το χρόνο. Οι επαγγελματικές ενώσεις, οι εργαζόμενοι και κυρίως οι πολίτες στο σύνολό τους και ειδικότερα οι οικογενειάρχες –όπως κι εσείς- έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους σε μια τέτοια εξέλιξη.
 


Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο πρώτο κρίσιμο βήμα της συζήτησης του σχεδίου νόμου στη Βουλή. Οπότε με δική της ευθύνη «ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι» και μάλιστα ενώ έχει ήδη αποδειχτεί ότι η εξέλιξη αυτή δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα, πελατών και επαγγελματιών. Αντιθέτως, θα δώσει τη «χαριστική βολή» στον μικρομεσαίο και τα εργατικά δικαιώματα των υπαλλήλων του, χαρίζοντας τα πάντα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα.

Με τις τελευταίες μας δυνάμεις, με την ένταση της απόγνωσή μας και τη γνώση της διαφαινόμενης καταστροφής και εξαφάνισης του μικρο-μεσαίου εμπορίου που ανέκαθεν στήριξε την οικονομική ζωή και της Ελλάδας και όλων των οικονομιών, σας απευθύνουμε έκκληση να μην επιτρέψετε αυτή την καταστροφή. Να πράξετε ως πολίτες και οικογενειάρχες, ως σώφρονες και εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας και να πείτε «ΟΧΙ» στο καταστροφικό νομοσχέδιο. Οι επαγγελματίες βρισκόμαστε σε κατάσταση πέραν της απόγνωσης, το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι η «χαριστική βολή». Εκτός κι αν συμφωνείτε με την εξαφάνισή μας…
Για την καλύτερη ενημέρωσή σας και την ενημέρωση των συμπολιτών μας, επισυνάπτω την επιστολή της συνομοσπονδίας μας προς τον πρωθυπουργό και τους 52 λόγους που λέμε «ΟΧΙ» στο νομοσχέδιο.
Θα ήταν ευχής έργο να ξεκαθαρίσετε δημόσια τη θέση σας κατά του νομοσχεδίου, ακόμη και πριν την αποστολή του στη Βουλή προς συζήτηση.

Με κάθε τιμή


Η πρόεδρος του Σ.Ε.Λ.
Φανή Κουτσιμανή