Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Συνελήφθη 18χρονη ημεδαπή για κλοπή σε βάρος 39χρονης στην Κατερίνη

Η 18χρονη ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα δύο επιπλέον κλοπών σε βάρος γυναικών που διαπράχθηκαν την 31.05.2013
Συνελήφθη χθες (04.06.2013) το απόγευμα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από
αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μία ημεδαπή 18 ετών, για κλοπή σε βάρος 39χρονης ημεδαπής.
Ειδικότερα, στην Κατερίνη Πιερίας, η προαναφερόμενη εισήλθε σε γραφείο του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία μίας 39χρονης νοσηλεύτριας αφαίρεσε το πορτοφόλι της, πλην όμως έγινε αντιληπτή από έτερη νοσηλεύτρια στην οποία η 18χρονη παρέδωσε το αφαιρεθέν πορτοφόλι.
Η 18χρονη εντοπίστηκε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη.
Επιπλέον, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η συλληφθείσα στην πόλη της Κατερίνης με την ίδια μέθοδο κάθε φορά την 31.05.2013:
  •  πρωινές ώρες, αφαίρεσε από το δικηγορικό γραφείο μίας 45χρονης (1) φορητό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή αξίας (500) Ευρώ.
  •  μεσημβρινές ώρες, αφαίρεσε από γραφείο του Δημαρχιακού Μεγάρου το πορτοφόλι μίας 46χρονης το οποίο περιείχε διάφορα προσωπικά της έγγραφα και κάρτες ανάληψης χρημάτων. Η 18χρονη λίγη ώρα αργότερα πραγματοποίησε ανάληψη του χρηματικού ποσού των (600) Ευρώ με μία από τις αφαιρεθείσες κάρτες στην οποία αναγραφόταν το PIN .
Σε αστυνομικό έλεγχο της 18χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (70) Ευρώ το οποίο αποδόθηκε στην 46χρονη.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή της 18χρονης και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.