Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Δ ΠΑΡΑΛΙΑΣ...ΜΑΛΛΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΑΕΤΟ...

ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΠΑΓΚΟΥΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ
Προς κ. Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη
Προς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης
Προς τον Πρόεδρο και το τοπικό Συμβούλιο Παραλίας

Σε πλήρη αναστάτωση βρίσκονται οι κάτοικοι του Δ.Δ. Παραλίας μετά τις
συνεχόμενες διακοπές νερού οι οποίες κρατάνε και τις πέντε ώρες. Η οποίες οφείλονται στο ασυντήρητο Αντλιoστάσιο και δίκτυο του Δ.Δ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΑΘΛΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΘΡΑ

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Δημ. Σύμβουλοι, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας πάντα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας. 
Μπήκαμε στον Ιούνιο, άρχισε η καλοκαιρινή σεζόν και η τουριστική περίοδος.
Όμως η Παραλία, πρώτος κατ' εξοχήν τουριστικός προορισμός στο Νομό μας και σε εισαγωγή συναλλάγματος για τον τόπο μας παρουσιάζει σημεία εγκατάλειψης.
Γι΄αυτο μια εικόνα χίλιες λέξεις σας παρουσιάζουμε και μερικές εικόνες από την κεντρική πλατεία της Παράλιας. Πριν από το Πάσχα είχαμε επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχο κ. Παπαζιώγα για επισκευή της ξύλινης σκάλας και αυτή παραμένει ως έχει παρόλο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαμε πάνω στο θέμα. Τα παρτέρια από τους φοίνικες είναι όλα σπασμένα. Έρχονται οι τουρίστες να βγάλουν φωτογραφίες. Τι να βγάλουν? Πήραμε απόφαση να τα επισκευάσουμε εμείς, να συμμορφώσουμε όλα τα πάρκα και να φυτέψουμε λουλουδια. Οπως και στα παρτέρια που θα επισκευάσουμε θα φυτέψουμε πετούνιες.
Απλώς θέλουμε την υπηρεσία πρασίνου να τα φροντίζει και την υπηρεσία καθαριότητος να καθαρίζει τους δρόμους τα πάρκα και τις πλατειές.

Όμως στην κεντρική πλατεία Κε Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δεν ξέρουμε ποιανού απόφαση και ιδέα ήταν; όπου κα οι φωτογραφίες, βαλανε φάτσα κάρτα μέσα στην μέση της κεντρικής πλατειάς, ένα τεράστιο περίπτερο με καλαμπόκια. Και αριστερά όπως κοιτάμε προς την θάλασσα ένα με σουβενίρ [χα'ι'μαλια] και ένα με φρούτα τελαρα. Γέμισε η πλατεία με πάγκους. Όλοι παίρνουν ρεύμα ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τα φωτιστικά σημεία της πλατείας.

Δηλαδή ο επισκέπτης που έρχεται στην περιοχή μας από τον δρόμο όπως κατεβαίνει την οδό Νίκης αντί να βλέπει θάλασσα θα βλέπει τον καλαμποκα. Ωραια εικονα! Απαράδεκτη!

Όλοι διαμαρτύρονται. Έτσι θα προσφέρουμε στον τουρισμό Κε δημαρχε, και Κύριοι Σύμβουλοι; Πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα όσο είναι νωρίς. Γιατι δεν προσδίδουν τιποτε, το μόνο που κάνουν είναι να υποβαθμίζουν το κεντρικότερο σημείο της Παραλίας.

Επίσης σε όλα τα πεζοδρόμια είναι σπασμένα τα καπάκια από τα φρεάτια. Αυτό μπορεί θα προκαλέσει ατυχήματα, γιατί ο πεζός μπορεί να πέσει μέσα και να σπάσει τα πόδια του. Και καταλαβαίνεται τι αντίκτυπο θα έχει αυτό!

Αλήθεια πότε θα αρχίσει ο καθαρισμός των Ακτων; Η ΒΡΩΜΙΑ είναι αισθητή.

Τα χόρτα επί της οδού Μακεδονίας δηλ. από το LIDL έως τον Υάκινθο φτάνουν το 1 μέτρο, και μάλιστα κλείνουν στις εισόδους και εξόδους από τους δρόμους την ορατότητα και πολύ φοβόμαστε μην προκληθεί κάποιο ατύχημα! Μάλιστα πολλά οικόπεδα είναι ακούρευτα πρέπει να βρεθούν οι κατοχοι, αλλοιως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Η Δημοτική Αστυνομία πότε θα βγει; πρεπει να αρχίσει να λειτουργεί ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ και να μπει μια ταξη. Οι κάθε λογής πλανόδιοι πωλητές και αθίγγανοι περιφέρονται στους δρόμους της Παράλιας ανενόχλητοι και ενοχλούν τον κόσμο ότι ώρα και αν είναι.

Αυτά είναι λίγα από τα τρέχοντα προβλήματα που παρουσιάζει η περιοχή μας.
Δώστε βάρος και λύσεις πάνω σε αυτά!
Δεν κοστίζουν πολλά! Απόφαση θελουν! Ειναι αυτονοητα. Επρεπε να είχαν γίνει.
Κερδισμένοι θα βγούμε όλοι μας! Κερδισμενος θα βγει ο τόπος μας! Αν καταφέρουμε και μας προτιμήσουν ξανά σαν προορισμό οι μελλοντικοί τουρίστες μας.
Γιατί αυτοί που έρχονται να κάνουν διακοπες, θελουν ένα περιβάλλον καθαρο, αναβαθμισμενο,και όχι υποβαθμισμενο. θελουν καλύτερο και από το μέρος που ζουν.
Ας τους το προσφέρουμε λοιπον. Μπορουμε όλοι μαζί καλυτέρα.
Πάντα σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασιας. Περιμενουμε άμεσα αποτελεσματα, ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ τρέχει.


Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Ένωση Ξενοδόχων
Δωματίων & Διαμερισμάτων Παραλίας

Για το Δ.Σ. Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
Γρηγόρης Βεΐδαμενίδης Νίκος Συνδικιώτης