Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ φέρνει εκλογές...

ή ιστορικό διασυρμό της Κεντροαριστεράς...
Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση για το λουκέτο στην ΕΡΤ, απέφυγα να μπω στην ουσία του ζητήματος, εκτιμώντας ότι πρόκειται για μια


πολιτική ζαριά του Αντώνη Σαμαρά κι όχι για μια αληθινή πρόταση επίλυσης κάποιου προβλήματος.


Πια, βρισκόμαστε απέναντι σε πραγματικότητες, οι οποίες δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Η Νέα Δημοκρατία, εμφανίζοντας τον ιστορικά υψηλότερο βαθμό περιφρόνησης των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος, προχώρησε σήμερα στην έκδοση πράξεως νομοθετικού περιεχομένου η οποία οδηγεί στο κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Οι κυβερνητικοί της εταίροι, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, δηλώνουν σε κάθε τόνο ότι διαφωνούν με την απόφαση και δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή της. Το άρθρο 44 του Συντάγματος αναφέρει:

Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Βουλής σε σύνοδο. Αν δεν υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.

Πρακτικά: μέσα στις επόμενες 40 μέρες η Βουλή θα πρέπει να κυρώσει το περιεχόμενο την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κάτι για το οποίοι δεν αρκούν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ακόμα πιο πρακτικά: είτε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα καταψηφιστεί στη Βουλή προκαλώντας πολιτικό χάος το οποίο και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είτε το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα διασυρθούν, αλλάζοντας γνώμη και στηρίζοντας την επιλογή Σαμαρά με την ψήφο των βουλευτών τους.

Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την προβληματική πορεία της ανακεφαλοποίησης της Εθνικής Τράπεζας, το ναυάγιο της πώλησης της Gazprom και τη γενικότερη αδυναμία της...πραγματικότητας να προσαρμοστεί στο success story που περιγράφουν τα ΜΜΕ.

Μέσα στις επόμενες μέρες, οι Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν την ιστορική ευκαιρία να αναδειχθούν σε ένα αληθινό αντίβαρο στην αλαζονικά αντιδημοκρατική εκτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά που ζει ξανά το δυσάρεστο για τον ελληνικό λαό όνειρο της μεγάλης Δεξιάς...