Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ –ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Όλοι στις κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, Επιτροπής Ανέργων & άλλων μαζικών φορέων, που θα γίνουν από 12 Ιούνη έως 5 Ιούλη 2013»

Σύσκεψη στελεχών και εργαζομένων του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της
ΠΑΣΕΒΕ , της ΠΑΣΥ και της Επιτροπής Ανέργων και εργαζομένων στα «κοινωνικά προγράμματα», πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 10 Ιούνη 2013, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης με θέμα το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.



Στη σύσκεψη επισημάνθηκε το γεγονός ότι, παρά την προπαγάνδα κυβέρνησης και Μ.Μ.Ε. ότι δήθεν το «κλίμα αντιστρέφεται», που στόχο έχει να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες και κλίμα εφησυχασμού, η ολομέτωπη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου , της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τρόικας και τρικομματικής κυβέρνησης συνεχίζεται αμείωτη με στόχο τόσο τα δικαιώματα και τις ελευθερίες , όσο και το εισόδημά μας.
 

Η παραπάνω επίθεση εκφράζεται με την προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επιβολή ατομικών συμφωνιών, την ένταση της φορολεηλασίας, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, την παραπέρα μείωση των μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία, την δίωξη της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης από εργοδότες και κυβέρνηση.



Αποφασίστηκε το παρακάτω πρόγραμμα εκδηλώσεων και κινητοποιήσεων

για το επόμενο διάστημα:

  • Τετάρτη 12-6-2013 ώρα 10:30΄πμ κινητοποίηση οργανωμένη από την ΠΑΣΕΒΕ στον ΕΟΠΥΥ (πρώην πολυιατρεία ΙΚΑ) με αιτήματα σχετικά με την Υγεία και τη λύση προβλημάτων ασφάλισης των Επαγγελματοβιοτεχνών, των ανέργων και των εργαζομένων.
  • Παρασκευή 14-6-2013 ώρα 09:30΄ συγκέντρωση στα Δικαστήρια, για συμπαράσταση στους 12 δικαζόμενους αγωνιστές της Νότιας Πιερίας, οι οποίοι διώκονται για τις κινητοποιήσεις τους στις 11-4-2011, ενάντια στον αποκλεισμό των οικισμών που επιχειρεί η «ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε» και για τον αγώνα τους για την κατάργηση των διοδίων.
  • Τρίτη 18-6-2013,ώρα 10:30 πμ κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ οργανωμένη από την Επιτροπή ανέργων και το ΠΑΜΕ με αιτήματα μέτρα ανακούφισης των ανέργων (πάγωμα δανείων, μείωση τιμολογίων ΟΤΕ-ΔΕΗ κλπ ) όπως και την καταβολή έκτακτου επιδόματος 1000 ευρώ σε όλους τους άνεργους .
  • Τετάρτη 26-6-2013 ώρα 19:30΄εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης με θέμα: «Η ανεργία, αίτια επιπτώσεις, διέξοδος.» με ομιλητή Στέλεχος του ΠΑΜΕ Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Παρασκευή 5-7-2013 ώρα 19:30 εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης με θέμα: «Ασφαλιστικό, η κυβερνητική πολιτική και η πάλη του συνδικαλιστικού κινήματος», με ομιλητή στέλεχος του ΠΑΜΕ.



Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Πιερίας καλεί το λαό της Κατερίνης και του νομού, να πλαισιώσουν τις παραπάνω εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις, για να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που καταστρέφει τις ζωές μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου απαντάμε ενιαία, δυναμικά και με κοινή δράση οι εργαζόμενοι στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες, οι νέοι και οι νέες.