Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δίκτυο Συνδικαλιτών Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Τηλεόραση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δίκτυο Συνδικαλιτών Ριζοσπαστικής Αριστεράς: Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Τηλεόραση

Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταδικάζει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ με ένα νομοθετικό πραξικόπημα.
Η κυβέρνηση, υποχείρια των δεσμεύσεών της απέναντι στην τρόικα, προχώρησε στη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένουμε την οποία παραχωρεί πραξικοπηματικά στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει,ερήμην της Βουλήςαυθαίρετα και χωρίς καμία αιτιολογία και λογοδοσίαστο κλείσιμο ή τη συγχώνευση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου.
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και οι εργαζόμενοι σε αυτήν αποτελούν το πρώτο κύμα των 14.500 απολύσεων που έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν και χιλιάδες άλλες μέσω της συγχώνευσης και κατάργησης των οργανισμών του Δημοσίου, η πλήρης διάλυση του οποίου αποτελεί στόχο και της κυβέρνησης και της τρόικας. Θύματα δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά - σιγά θα στερηθούμε στοιχειωδών κοινωνικών υπηρεσιών.
Το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς ζητά την άμεση σύγκληση των Εκτελεστικών Επιτροπών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκειμένου το εργατικό κίνημα να δώσε τη δική του απάντηση στη νέα αντιδημοκρατική πρόκληση της Κυβέρνησης.
Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. 
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ