Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Πολιτιστικό Διήμερο Δημιουργική Απαχόληση στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων των Κ.Δ.Α.Π. που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών
 Με μεγάλη  επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο «Δημιουργική απασχόληση παιδιών» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι που διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος
Εργαζομένων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.
 Εργαζόμενοι των  Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. ) από όλη την Ελλάδα υποδέχτηκαν στο χώρο της «Τεχνόπολις» εκατοντάδες παιδιά τα οποία είχαν την ευτυχία να περάσουν μερικές ευχάριστες ώρες χαράς και δημιουργίας.
Η αίθουσα «ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ» και ο προαύλιος χώρος μετατράπηκαν για δύο μέρες σε ένα «πελώριο» Κ.Δ.Α.Π.. Νηπιαγωγοί, μουσικοί, παιδαγωγοί, θεατρολόγοι, ηθοποιοί, γυμναστές και ζωγράφοι χάρισαν σε όλα τα παιδιά την εμπειρία της εικαστικής δημιουργίας, της μουσικής μέσα από τραγούδια και κίνηση, της θεατρικής αγωγής μέσω θεατρικών παιχνιδιών, του χορού με διάφορα τμήματα από παραδοσιακούς χορούς μέχρι λάτιν, ενώ όσοι παρευρέθηκαν κατά τις απογευματινές ώρες είχαν την τύχη να απολαύσουν συναυλίες από παιδιά που απασχολούνται στα Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.  καθώς και αφηγήσεις παραμυθιών.
Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κοινού αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι γονείς των παιδιών που εξυπηρετούνται στα Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. και οι εργαζόμενοι σε αυτά, για μόνιμες κοινωνικές δομές Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. στους Ο.Τ.Α, με χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους ούτως ώστε να πάψει πλέον αυτή η τόσο σημαντική κοινωνική παροχή να εξαρτάται από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και αβέβαιες χρηματοδοτήσεις.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Ασκούνης ο οποίος εξήρε  το έργο που προσφέρουν τα  Κ.Δ.Α.Π.  -  Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. στην Ελληνική  οικογένεια και διαβεβαίωσε γονείς και εργαζομένους πως η Κ.Ε.Δ.Ε. θα αγωνιστεί για  να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.
Ευχαριστούμε τη Κ.Ε.Δ.Ε. για την οικονομική στήριξη, τον Δήμο Αθηναίων για την στήριξή  του  παραχωρώντας μας την «Τεχνόπολις», τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, τον Δήμο Καλλιθέας και τον Δήμο Ζωγράφου για την παραχώρηση τραπεζιών, τον Δήμο Καισαριανής για την παραχώρηση και το στήσιμο της εξέδρας για τις παραστάσεις μας και τέλος όλα τα παιδιά και τους γονείς τους που μας τίμησαν με την παρουσία τους.