Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους συνταξιούχους με λάθος ΑΜΚΑ-ΑΦΜ...

Μέχρι τις 5 το απόγευμα παραμένουν ανοιχτά τα υποκαταστήματα ΙΚΑ...
Ουρές για ακόμη μια ημέρα σχηματίζονται έξω από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ από συνταξιούχους που δεν έλαβαν σύνταξη λόγω λάθους σε ΑΦΜ
και ΑΜΚΑ.

Οπως δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ήδη την Παρασκευή εξυπηρετήθηκαν 12.500 συνταξιούχοι, ενώ τονίζει ότι εντός της ημέρας θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση και θα τακτοποιηθεί το σύνολο των συνταξιούχων. «Πρέπει να τηρήσουμε τους νόμους, επί έξι μήνες δεν τους τηρούσαμε» είπε ο κ. Σπυρόπουλος στο MEGA.

«Αν δεν ολοκληρωθεί η απογραφή μέχρι 6 Ιουνίου, η ταλαιπωρία θα παραταθεί για ένα μήνα» δήλωσε ο πρόεδρος εργαζομένων του ΙΚΑ, Γ. Κυριακόπουλος, τονίζοντας ότι η απογραφή δεν θα έπρεπε να είχε γίνει από τράπεζες αλλά από το ίδιο το ΙΚΑ.

Τα περιφερειακά και τοπικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ παραμένουν ανοιχτά ώς τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι συνταξιούχοι με προβλήματα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ να δηλώσουν τα στοιχεία και να πληρωθούν τη σύνταξη μηνός Ιουνίου.

Πρόκειται για τα περιφερειακά υποκαταστήματα του ΙΚΑ στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Τούμπα (Θεσσαλονίκης) και το Ηράκλειο (Κρήτης), καθώς και τα τοπικά (υποκαταστήματα) σε Αλεξάνδρας, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Αγ. Παρασκευής, Γλυφάδας, Πατησίων, Αγ. Αναργύρων και Χαλανδρίου.

Οσοι δηλώσουν τα στοιχεία τους έως την 6η Ιουνίου 2013, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και τις επόμενες στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Εάν δηλώσουν τα στοιχεία τους μετά την 6η Ιουνίου, θα λάβουν τη σύνταξη του Ιουλίου και πάλι από το υποκατάστημα, μετά την πληρωμή των συντάξεων μηνός Ιουλίου στα πιστωτικά ιδρύματα..