Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Αποχωρεί η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση

Μετά από συνομιλίες που διήρκησαν περί τις δύο ώρες, η κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ αποδέχθηκε όπως φαίνεται την πρόταση του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει του υπουργούς του κόμματός του από την

κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση διεξήχθη σε βαρύ κλίμα, καθώς προηγήθηκαν δηλώσεις στελεχών του κόμματος, οι οποίοι κράτησαν αποστάσεις από την απόφαση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, μετά το χθεσινό θρίλερ με τη διακοπή της σύσκεψης των τριών.

Σε δηλώσεις τους το πρωί της Παρασκευής, τρία τουλάχιστον στελέχη της ΔΗΜΑΡ επέκριναν τη στάση του κ. Κουβέλη.

Αιχμές άφησε ο Νίκος Μπίστης κάνοντας λόγο για «παράλογη στάση» του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Μάλιστα, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανέφερε: «Ο παραλογισμός ξεκίνησε από τον πρωθυπουργό και ολοκληρώθηκε από τον Φώτη Κουβέλη, ενώ χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο «φωνή λογικής».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Μπίστη στο Facebook:

«Ο Κουβέλης ολοκλήρωσε σήμερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δύο βδομάδες ο Σαμαράς. Και οι δύο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν τη χώρα σε περιπέτεια. Ξέρω ότι ορισμένοι θα ψάξετε τα "βαθύτερα αίτια" και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις. Ματαιοπονείτε. Οι Άγγλοι το λένε "It is the short answer". Ο Σημίτης το είπε αλλιώς: "Ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση". Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά, αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη τη διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με τη σταθερότητα της χώρας. Λυπάμαι για τη στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και, όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (π.χ. ανοχή), έχασε το τρένο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της».

Σε δηλώσεις του αργότερα μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και νομίζω ότι η σιωπή δεν συγχωρείται. Πιστεύω αυτό που γράφω είναι πάρα πολύ καθαρό. Ξεκίνησε ένας παραλογισμός από τον πρωθυπουργό και νομίζω ότι χθες δυστυχώς τον ολοκλήρωσε ο Φώτης Κουβέλης. Και νομίζω ότι αυτή είναι η αίσθηση που έχει όλος ο κόσμος. Ναι και ο Βενιζέλος χθες ακούστηκε σαν φωνή λογικής. Μπορεί να του καταλογίσουμε πολλά, αλλά στη συγκεκριμένη στιγμή λειτούργησε κατά την άποψή μου σωστά”.

Διαφοροποιήθηκε και ο Β. Οικονόμου

Σαφή διαφοροποίηση από τον Φώτη Κουβέλη έκανε ο Βασίλης Οικονόμου. Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση που κατέθεσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς για το θέμα της ΕΡΤ και υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση, διατηρώντας και τα υπουργεία που κατέχει σήμερα.

Στην ερώτηση αν η διαφοροποίησή του συνιστά λόγο αποχώρησης από το κόμμα, ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στο μυαλό του, καθώς σέβεται και αναγνωρίζει όσα κάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Ψαριανός: Άλλα έλεγε ο Κουβέλης

Tην έντονη διαφωνία του για τους χειρισμούς του Φώτη Κουβέλη εξέφρασε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός. 

Μπροστά στους δημοσιογράφους ο κ. Ψαριανός υποστήριξε: «Με άλλη απόφαση έφυγε ο Κουβέλης από εδώ το μεσημέρι και άλλα είπε στο Μαξίμου». Μάλιστα, ο Γρηγόρης Ψαριανός, φωνάζοντας, έλεγε ότι «εγώ αύριο δεν έρχομαι», αναφερόμενος στη νέα κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή φωτό από τη συνεδρίαση: eurokinissi


Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Διαβάστε επίσης:
«Να αποσυρθούν οι υπουργοί μας», Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013, 13:08 

«Η κυβερνητική βαλίτσα δεν θα πάει πολύ μακριά»,Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013, 11:33 

«Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση»,Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013, 10:24