Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ....ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ...

Συμπληρώνονται σε λίγες μέρες 3 χρόνια λειτουργίας του καλλικράτειου Δήμου Πύδνας-Κολινδρού. Αν κάποιος, πέρυσι τέτοιες μέρες, σκεφτόταν τι έχει γίνει στο νέο Δήμο  και τι δεν έχει γίνει, τι και ποιο έργο έχει παραχθεί για τη
βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ποιος είναι ο σχεδιασμός για την προοπτική του νέου Δήμου με βάση τη δράση, τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής, δε θα είχε και πολλά να φέρει στο νου του!
 
Σίγουρα, όμως, δε θα επέρριπτε κύρια και αποκλειστικά τις ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για το μηδαμινό έργο, την έλλειψη σχεδιασμού, την απουσία πρωτοβουλιών, την άφαντη προοπτική του Δήμου για ανάπτυξη!

 

Πρώτος χρόνος του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, νέα δεδομένα, διαφορετικές απαιτήσεις, πρωτόγνωρες καταστάσεις και, άλλος λιγότερο - άλλος περισσότερο, θα έδινε «άλλοθι» στη Δημοτική Αρχή για όλα τα – υπαρκτά – προβλήματα προσαρμογής στα νέα δεδομένα! Βεβαίως, η οικονομική κρίση, οι αυξημένες αρμοδιότητες και οι περικοπές πόρων λειτουργούσαν ενισχυτικά για αυτά τα «άλλοθι». 

3 χρόνια μετά, ωστόσο, «άλλοθι» πια δεν υπάρχουν. Δεν μπορούν να ευσταθούν τέτοιου είδους «άλλοθι» και, βεβαίως, δεν πείθουν πλέον! Η οικονομική κρίση και οι μνημονιακές περικοπές πόρων, σε συνδυασμό με τις αυξημένες αρμοδιότητες, δεν αποτελούν αποκλειστικότητα του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, αλλά ισχύουν για όλους τους Δήμους της χώρας!
 

Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, όμως, έχει τη δυσάρεστη αποκλειστικότητα, ακόμη και σήμερα, με 3 χρόνια λειτουργίας, να παρουσιάζει απίστευτο μπάχαλο! Παντού, σε όλους τους Δήμους, υπάρχουν προβλήματα – δεν είναι πουθενά «ρόδινη» η κατάσταση –, αλλά πουθενά αλλού, και το αναφέρω με πλήρη συνείδηση και συναίσθηση της πραγματικότητας, δεν επικρατεί η απόλυτη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου, το απίστευτο μπάχαλο στη λειτουργία του, η μιζέρια, η μοιρολατρία, η στασιμότητα, η αδράνεια, η αδιαφορία των εχόντων την ευθύνη διοίκησης και άσκησης της δημοτικής εξουσίας!
 

Ακούμε, βλέπουμε, διαβάζουμε, ακόμη και για μικρότερους γειτονικούς Δήμους στη Μεσσηνία αλλά και, ευρύτερα, στη χώρα, πως, παρά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες, όλο και κάτι κάνουν, όλο και κάτι γίνεται. Εδώ, δυστυχώς, τίποτα ή σχεδόν τίποτα!
 

Μπήκε  «λουκέτο» σε δημόσιες υπηρεσίες στο ΑΙΓΙΝΙΟ και η, υποτιθέμενη, αντίδραση του Δήμου ήταν από χαλαρή έως 
μόνο «για τα μάτια του κόσμου».
 

Έκλεισαν σχολεία, το ίδιο. Υπάρχουν «ανοιχτές» πληγές με έργα και δε δείχνει να συγκινείται και να κινείται σχεδόν κανένας! Τα τοπικά συμβούλια έχουν απαξιωθεί και οι πρόεδροι και τα μέλη τους έχουν απογοητευθεί,  αφού είναι χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς λόγο για τοπικά ζητήματα και δίχως καν να τους δίδεται η θεσμοθετημένη πάγια προκαταβολή για διαχείριση μικρών καθημερινών προβλημάτων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
 

 Το παραχθέν έργο για την καθημερινότητα είναι μηδαμινό. Η, δε, έλλειψη προσωπικού είναι φτηνή δικαιολογία! Πώς, επί καποδιστριακών Δήμων, με το ίδιο ή και λιγότερο προσωπικό, οι πρώην Δήμοι δούλευαν και τώρα με μερική απασχόληση, πενταμηνίτες, οκταμηνίτες, διμηνίτες, με κοινωφελή εργασία και από την Π.Ε., δεν μπορεί ο Δήμος να διαχειριστεί την καθημερινότητα έστω;
 

Η απάντηση είναι πολύ απλή και αληθινή, και καθόλου ισοπεδωτική ή μηδενιστική: Μπορεί οι ικανότητες και οι δυνατότητες του δημάρχου και των στελεχών της Δημοτικής Αρχής Πύδνας-Κολινδρού να είναι περιορισμένες, να φτάνουν μέχρι εκεί, να κάνουν οι άνθρωποι ό,τι μπορούν, αλλά αυτό είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που χρειάζεται και απαιτείται για το νέο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την εποχή που διανύουμε!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΔΥΝΑΤΑ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ,ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ..
ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ..ΠΑΜΕ ΔΥΝAΤΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ...