Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 
Ψήφισμα ομόφωνο εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όπου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων
υπαλλήλων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΠΚΜ. Όλα τα υπόλοιπα θέματα του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου αναβάλλονται για την επόμενη συνεδρίαση του σώματος, που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012, στις 13.00.


Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των περιφερειών μέσω των απολύσεων υπαλλήλων (ΔΕ ΙΔΑΧ).
Λύση δεν είναι η αποψίλωση των αιρετών Περιφερειών από το χρήσιμο και αναντικατάστατο προσωπικό, ούτε και η κατεδάφισή τους. Λύση είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός παραγωγικού κράτους και μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης κοντά στον πολίτη.
Ο νόμος 4093 /2012 και οι οριζόντιες περικοπές του αποτελούν καίριο «πλήγμα» στην καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών.
Απαξιώνεται πλήρως ο θεσμός της αιρετής αυτοδιοίκησης.
«Ακρωτηριάζεται» ένα ακόμη ζωτικό κομμάτι της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, που έρχεται αντιμέτωπο με τη διαθεσιμότητα και την άμεση και προδιαγεγραμμένη απόλυση.
Επισημαίνουμε ότι οι Περιφέρειες έχουν ήδη εισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση με μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ενώ έχει ήδη υποστεί μείωση η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) κατά 60% για τη διετία 2011 – 2012.
Κατά συνέπεια οι Περιφέρειες καταδικάζονται σε αναποτελεσματικότητα και πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνει αλληλέγγυο στους αγώνες των προς απόλυση υπαλλήλων και αποφασίζει:

Κλείσιμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ για την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 και άρνηση υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας».