Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 

Ορόσημο στους αγώνες για δημοκρατία  και ελευθερία ήταν και θα είναι η Εξέγερση του Πολυτεχνείου, που σημάδεψε ολόκληρη τη μεταπολίτευση, που αποτελεί
παρακαταθήκη για τις επόμενες   γενιές και οδηγό  για ένα καλύτερο  μέλλον αυτής της χώρας.

Αποτέλεσμα της οργής του λαού με ισχυρό αίτημα τη δημοκρατία, η εξέγερση  του Πολυτεχνείου,  έμεινε στην ιστορία ως   κορυφαία έκφραση του αντιδικτατορικού αγώνα.
  
Με σημαία το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» άνθρωποι φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους, για να αντισταθούν στη Δικτατορία και τον αυταρχισμό  των Συνταγματαρχών, για να διεκδικήσουν και να ανοίξουν το δρόμο προς τη δημοκρατία και την ελευθερία.
  
Σήμερα  με την Ελλάδα στον κυκλώνα της οικονομικής κρίσης, τα νοήματα  του Πολυτεχνείου για αντίσταση και πάλη- εκείνης της γενιάς-    εξακολουθούν και παραμένουν ζωντανά, καθώς η ανασυγκρότηση του τόπου, η διαμόρφωση  μιας  κοινωνίας  των πολιτών, με  αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης,  με  δημόσια  δωρεάν παιδεία, με   δωρεάν υγεία, με ευκαιρίες για  εργασία, με  ισοπολιτεία και δικαιοσύνη  αποτελούν   επιτακτική ανάγκη για τη σημερινή γενιά.
   
Ο εορτασμός της Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αποτελεί γιορτή της Δημοκρατίας, αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή μας  συγκριτικά με τον ανιδιοτελή αγώνα για τα ιδανικά για τα οποία πάλεψαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου, για την ανάκτηση της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Οφείλουμε να διατηρήσουμε αναλλοίωτα τα διαχρονικά μηνύματα του Πολυτεχνείου, που   και σήμερα  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεών μας. Οφείλουμε  να προασπίσουμε τις αξίες που ανέδειξε το Πολυτεχνείο, εάν θέλουμε να συμβάλλουμε στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, εάν θέλουμε να συμβάλλουμε στην αναγέννηση της Ελλάδας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου