Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλο διπλό του Πιερικού μέσα στην Καβάλα


Βάφτηκε... μελανόλευκη η Καβάλα!

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Πιερικός, «δραπετεύοντας» με τους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς της νίκης από το «Α. Καραγιάννη» κόντρα στην Καβάλα, για
την 11η αγωνιστική της Football League.
Οι «μελανόλευκοί» ευτύχησαν να πιάσουν στον ύπνο τους γηπεδούχους, καθώς πριν καλά καλά οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ζεσταθούν, εκείνοι του Μιτόσεβιτς γίνονταν μια αγκαλιά, πανηγυρίζοντας το τέρμα του Μάρτιν (6΄) έπειτα από κόρνερ του Καραγκούνη.
Το γρήγορο τέρμα βάρυνε ακόμα περισσότερο τις πλάτες των γηπεδούχων, οι οποίοι σε όλο το πρώτο ημίχρονο έκαναν επίδειξη νευρικότητας, αδυνατώντας να αναπτυχθούν σωστά. Και εκεί που δεν κουνιόταν φύλλο, ο Χλωρός κάνοντας του κεφαλιού του στο 39΄ (έπειτα από σέντρα του Γελαδάρη) βρήκε… σίδερο, αναγκάζοντας τους οπαδούς της Καβάλας στα πρώτα «αχ», τα οποία ωστόσο, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου), έδωσαν τη θέση τους στα επιφωνήματα ανακούφισης, βλέποντας τον Ντάνι να... ισοφαρίζει στα δοκάρια με πλασέ μετά από σέντρα του Καθάριου.
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να αποκαταστήσουν την… τάξη, ωστόσο ο Τόλιος είχε διαφορετική άποψη, διώχνοντας με τα… νύχια το δυνατό σουτ του Ενσαλίβα στο 57΄!
Αυτή ήταν και η μοναδική άξια αναφοράς φάση σε όλο το 45λεπτο, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού «στρογγυλοκάθισαν» στο μαξιλαράκι του υπέρ τους σκορ, ενώ εκείνοι του Κώστα Βασιλακάκη δεν κατάφεραν ποτέ να τουμπάρουν το… πούλμαν που είχε στηθεί μπροστά στην εστία του Τόλιου.
Με τη νίκη αυτή (πρώτη μετά από έξι αγωνιστικές!) ο Πιερικός βλέπει πλέον με άλλον αέρα τη συνέχεια του πρωταθλήματος, φθάνοντας τους 10 βαθμούς (με έναν αγώνα λιγότερο), με τους οποίους όμως εξακολουθεί να «φλερτάρει» με την επικίνδυνη ζώνη, ενώ αντίθετα η Καβάλα έμεινε στους 12 (σε δέκα επίσης αγώνες).
Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Παγώνης, Γελαδάρης (65΄ Οξύζογλου), Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ντιέ, Ενσαλίβα, Μοκάκε, Ποσίνκοβιτς (46' Πλιάγκας), Μπρατσιάνι (68΄ Ντος Σάντος), Χλωρός.
Πιερικός (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Τόλιος, Νίκου, Γιαζιτζόγλου, Ντόικιτς, Δήμου, Δεσποτόφσκι, Ίτσιος, Καθάριος (67΄Καρτσαμπάς), Ντάνι (91΄ Παναγιωτίδης), Καραγκούνης, Φαμπίνιο (76΄ Κόιτς).