Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 2-2 στο ντέρμπι της Πιερίας


ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ-ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ 2-2 ΤΕΛΙΚΟ (ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ)
(39', 86' Μανίκας σουτ - 20' πεν Πλατάκης, 72' Κυρτέγος σουτ)

Βατανιακός (Γιώργος Καμπερίδης):
Παπαδόπουλος, Τσιτλακίδης, Λαγδάρης, Γιαλαμίδης, Βαρτζιώτης, Ηλίας, Βέργος, Τσιώμης, Ποτουρίδης, Μανίκας, Τσικαδέρης.

Αιγινιακός (Σάκης Παπαβασιλείου): Σακελλαρίδης, Γούτσιος, Ζούρκος, Πλατάκης, Έξαρχος, Λιόλιος, Μποταϊδης, Τασίδης, Καθάριος, Κυρτέγος, Αχαλινόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκορτσίλας (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα, Λιάρης (Μακεδονίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ:
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 87' Γούτσιος


Δεν αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της Πιερίας καθώς οι δυο ομάδες πρόσφεραν μεν θέαμα, δεν κατάφεραν όμως να ξεφύγουν από την ισοπαλία. Με δέκα ολοκλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι.
Ένα ιστορικό ματς για την περιοχή της Πιερίας έγινε το μεσημέρι της Κυριακής (25/11) στο Δημοτικό Γήπεδο του Βατανιακού. Ο γηπεδούχους Βατανιακός υποδέχθηκε τον Αιγινιακό, με τις δυο ομάδες να θέλουν τη νίκη για να ανέβουν ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά στο ξεκίνημα και να παίρνουν προβάδισμα με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου στο ματς.
Ο Πλατάκης με πέναλτι στο 20’ έδωσε το προβάδισμα στον Αιγινιακό, ωστόσο η ομάδα του Γιώργου Καμπερίδη κατάφερε να αντιδράσει πριν από την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το 39’ της αναμέτρησης όταν ο Μανίκας με ωραίο σουτ νίκησε τον Σακελλαρίδη και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Αιγινιακός δεν πτοήθηκε ωστόσο από την αγωνιστική άνοδο των γηπεδούχων και συνέχισε να παίζει με στόχο το δεύτερο γκολ που θα του έδινε και πάλι το προβάδισμα.
Αυτό ήρθε το 72’ με τον Κυρτέγο να κάνει το σουτ που νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 2-1 των φιλοξενούμενων, που δεν έμεινε όμως αναπάντητο. Ο Μανίκας ήταν αυτός που και πάλι… καθάρισε για τον Βατανιακό, αφού στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ενώ στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γούτσιου.
Έτσι, με αυτή την ισοπαλία, ο Αιγινιακός έχει 6 βαθμούς και είναι στην έκτη θέση του πρωταθλήματος ενώ στην έβδομη θέση με 5 βαθμούς είναι ο Αιγινιακός…