Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στο ρακοκάζανο του Γιάννη Κοσμίδη

Μας το έστειλε ο Δ. ΣΦΗΚΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 
 Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στις 23 Νοεμβρίου, το ρακοκάζανο του Γιάννη Κοσμίδη στην Κατερίνη είχε πάρει … φωτιά.

 Μια μεγάλη και πολύ καλή παρέα οργάνωσε και συμμετείχε στο βράσιμο για το τσίπουρο, το «απόσταγμα της χαράς» όπως αποκαλείται. Και αν ο «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου», τότε αυτό το απόσταγμα … απογειώνει.
 Έτσι και έγινε. Από νωρίς είχαν οργανωθεί τα πάντα στην εντέλεια. Τα ορεκτικά, νηστίσιμα και μη, το κρασί και φυσικά το τσίπουρο, είχαν την τιμητική τους. Πάνω από όλα όμως το αμείωτο κέφι που σ΄ αυτό συνέβαλε όχι μόνο η διάθεση της εξαίρετης παρέας, αλλά και μια εξαιρετική κομπανία με χάλκινα από τη Γουμένισσα μαζί με τη μουσική συντροφιά του Θανάση Λαμπαδαρίου από την Κατερίνη.
 Οι φιλόξενες και άνετες εγκαταστάσεις του αμβυκούχου Γιάννη Κοσμίδη ήταν οργανωμένες σε τέτοιο βαθμό που επέτρεπαν το βράσιμο του τσίπουρου να γίνει ιεροτελεστία.
 Το τσίπουρο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική πραγματικότητα, όπως λένε στον Τύρναβο. Και η πραγματικότητα δεν είναι άλλη από το κέφι και το γλέντι των Ελλήνων.
Πάντως, αυτό το γλέντι που κράτησε μέχρι της πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου θα μείνει πραγματικά αξέχαστο.


Φωτογραφίες και στιγμιότυπα στο youtube: