Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το σήκωσε για 3η φορά ο Vettel!


Τελικός Βραζιλίας - RACE: ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ Ο VETTEL!

Ο Vettel είναι για 3η συνεχή χρονιά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 με μόλις 3 βαθμούς διαφορά από τον Alonso! Απίστευτος ο αγώνας του Interlagos τον οποίο νίκησε o Button.

Επιμέλεια: Μένιος Κατής, Δημήτρης Θεοχάρης



Ο Sebastian Vettel (6ος) είναι για 3η συνεχή χρονιά ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής
της F1 με μόλις 3 βαθμούς διαφορά από τον Fernando Alonso (2ος) που το πάλεψε μέχρι το τέλος αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή!
Απίστευτος ο αγώνας του Interlagos, που διεξήχθη υπό βροχή και στον οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Jenson Button.
Τρίτος ο Felipe Massa που για ακόμα μια φορά έκανε εξαιρετικό αγώνα βοηθώντας τα μέγιστα τον ομόσταβλό του.
Αποσβολωμένος στο τέλος του αγώνα ο Alonso παρακολουθούσε τον μεγάλο του αντίπαλο να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος αγκαλιά με τον Michael Schumacher που στο φινάλε της καριέρας του τερμάτισε 7ος.
«Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου. Δεν χάσαμε το Πρωτάθλημα εδώ, αλλά σε κάποιους αγώνες που ήμασταν άτυχοι. Όταν δουλεύεις σκληρά και το κάνεις με την καρδιά σου είσαι υπερήφανος και εγώ είμαι υπερήφανος για την ομάδα», δήλωσε στο βάθρο o Ισπανός μιλώντας στον Nelson Piquet.
Nico Hulkenberg και Lewis Hamilton οδήγησαν τον αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά ένα λάθος του Γερμανού υποχρέωσε τον Βρετανό να ολοκληρώσει με άδοξο τρόπο την καριέρα του στη McLaren.
Ο αγώνας είχε τρομερές διακυμάνσεις με τον τίτλο να αλλάζει χέρια αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του. Θαύμα αυτό που έκανε ο Vettel καθώς μόλις στον 1ο γύρο είχε τον Bruno Senna να τον εμβολίζει προκαλώντας του ζημιά στο χώρο της εξάτμισης της Red Bull. Παρ' όλα αυτά κατάφερε να ανακάμψει και να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Η Ferrari εξασφάλισε τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών ενώ η Caterham κατάφερε να εξασφαλίσει τα επιπλέον εκατομμύρια της 10ης θέσης.
Περισσότερα σε λίγο...