Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ελλάδα: Έκαναν το γαμήλιό τους πάρτυ στο βενζινάδικο

Μας το έστειλε το onlycy.com/..... Ευχαριστούμε πολύ
Τη στιγμή που η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου εκτοξεύονται στα ύψη, και τα βενζινάδικα χάνουν τους πελάτες τους, οι Έλληνες ιδιοκτήτες προσπαθούν να ανακαλύψουν τρόπους ”ανάκτησης”
της κίνησής τους, θυμίζοντας κάτι από πολυμήχανο Οδυσσέα.

Έτσι, όταν η απόκοσμη γκλαμουριά του ελληνικού παραδοσιακού γάμου συναντά έναν ιδιαίτερο χώρο δεξιώσεων, το αποτέλεσμα αποτυπώνεται στις φωτογραφίες από το πάρτι σε ένα βενζινάδικο της Πάτρας.
Ο περιβάλλων χώρος δε φαίνεται να ενοχλεί κανένα από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι διασκεδάζουν, χορεύουν, χαμογελούν, ακόμα και πυροβολούν γεμάτοι κέφι…

Το σκηνικό συνθέτουν αντλίες βενζίνης, πυροσβεστήρες, τραπέζια γεμάτα φαγητά, λουλούδια και πολλά, μα πάρα πολλά, φορέματα-επίσημη στολή γάμου-βάφτισης, όπως καταγράφηκαν από το blog του Νick Hannes.
Η οικονομική κρίση δεν πτοεί τους Έλληνες που έχουν μάθει να χαίρονται το μυστήριο του γάμου και θεωρούν απαραίτητο το γλέντι, ως επισφράγιση των όρκων πίστης, ίσως και πίστας!
Η νύφη, λαμπερή μέσα στο νυφικό της, λικνίζεται στους ρυθμούς, οι συγγενείς χτυπούν ρυθμικά παλαμάκια και τα πορτοκαλί φώτα του βενζινάδικου δημιουργούν ατμόσφαιρα που θα ζήλευε και το πιο προχωρημένο club.
Μπορεί για κάποιους να είναι μία τρομακτική εμπειρία, ενώ για κάποιους άλλους να αποτελεί μία ευκαιρία για ένα μεγάλο πάρτι, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η κρίση έχει επηρεάσει τα οικονομικά μας αλλά όχι το κέφι και την όρεξη μας για ζωή και γλέντι.
Βέβαια, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, είχε καταλάβει από πολύ νωρίς τη χρηστική αξία του βενζινάδικου…