Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ - αυξημένη ετοιμότητα και λήψη μέτρων αυτοπροστασίας

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το παραπάνω σχετικό ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ που ισχύει από σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ  31-10-2012  έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-10-2012,  για ενημέρωση σας  ώστε να  βρίσκεστε  σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα πιθανά προβλήματα και τυχόν επιπτώσεις, που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

        Οι Δήμοι παρακαλούνται να ενημερώσουν τους πολίτες ,  ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Ειδικότερα:
  • Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
  • μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
  • Αν βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια όπως και από περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
  • Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
   Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.



    ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
   1) Το από 31-10-2012 / 1230 C/ ΕΜΥ/ΕΜΚ/Α.Α. 13 / 2012                
                ΕΚΤΑΚΤΟ   ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ




ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
Αγρ/μος Τοπ/φος Μηχανικός με Β΄βαθμό








Έκτακτα Δελτία σε ισχύ
Ώρα έκδοσης: 31/10/12 10:30
WOGR91 LGAT 311030
ΑΜΕΣΟ

ΑΠΟ : ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 31-10-2012 / 1230 C
Α.Α. 13 / 2012
ΠΡΟΣ : ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ :

ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ( 31/10/2012)
ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (01/11/2012)
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ-ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΥΦΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (02/11/2012)
ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.


Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ-ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ ΕΜΚ

ΑΝ. ΠΑΠΑΚΡΙΒΟΥ


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΜΚ

Α. ΛΑΛΟΣ