Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Β ΝΟΥΛΕΖΑ δικηγόρου. Υπάρχει εναλλακτική λύση δημοσιονομικής και εθνικής σωτηρίας?

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ 
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού πού παρακολουθεί με αγωνία τις δραματικές διαπραγματεύσεις τής ελληνικής Κυβέρνησης με την τρόικα
ενόψει της κρισιμότατης συνόδου του Eurogroup, με το βασανιστικό ερώτημα να την απασχολεί αν πληρούμε τις προϋποθέσεις για την εκταμίευση τής δόσης των 31,5 δις ευρώ, ανησυχεί αν ή χώρα μας κατορθώσει τελικά να παραμείνει στην ευρωζώνη , διότι η απειλή εξόδου υφίσταται ως ενδεχόμενο.
Η αξιωματική Αντιπολίτευση κατακεραυνώνει την πολιτική των κυβερνητικών εταίρων πού υπαγορεύεται από τις υπογραφείσες μνημονιακές συμβάσεις πού δέσμευσαν υπέρμετρα την πατρίδα μας και έφεραν σημαντικές αλλαγές στην ζωή μας, κυρίως στα μεσαία και χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα.
Καμμία πολιτική δύναμη όμως δεν κατέθεσε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση οικονομικής σωτηρίας της καταχρεωμένης Ελλάδας πού αναζητά ρευστότητα με υψηλά επιτόκια για να καλύψει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της. Ο ΣΥΡΙΖΑ πού επικρίνει σφοδρά την κυβέρνηση Σαμαρά και την τακτική υποτέλειας στους δανειστές μας, δεν έχει αντιπρόταση οικονομικής εξυγίανσης και ανάπτυξης πέραν από την καταγγελτική ρητορική εντός και εκτός τού Κοινοβουλίου και την σκληρή αντιπολιτευτική φρασεολογία τού κ Τσίπρα, ουσιαστικά με προβεβλημένα στελέχη του ομιλεί για άτακτη χρεοκοπία και επιστροφή στην δραχμή που ενδεχομένως θα ήταν το πλέον εφιαλτικό σενάριο για όλους.
Ουσιαστική η πολιτική των μνημονίων πού επιφέρει δεινά και αλόγιστη , άνιση φορολόγηση στον μέσο πολίτη, αποτελεί μονόδρομο για να εισρεύσει η πολυπόθητη δόση ,παρά την διαφοροποίηση τής ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά.
Εν ολίγοις γιατρειά για την νοσούσα ελληνική οικονομία δεν βρέθηκε μέχρι τώρα παραμένουμε υπό αυστηρή επιτήρηση και εποπτεία, οι δανειστές αυξάνουν τις απαιτήσεις τους , παρεμβαίνουν σε όλους ανεξαιρέτως τούς τομείς της οικονομικής ζωής , ελέγχουν τις δαπάνες πού ζητούν επιτακτικά να μειωθούν καθώς και οι χρηματοδοτήσεις φορέων του δημοσίου που πρέπει να καταργηθούν. Το κυβερνητικό επιτελείο μπορεί να κάνει απέλπιδες προσπάθειες να καμφθούν οι αντιρρήσεις τής ΔΗΜΑΡ, όμως αντιμετωπίζει την δυσπιστία και επιφυλακτικότητα των εταίρων μας πού επαναλαμβάνουν την στερεότυπη απειλή έξωσης από την ζώνη του ενιαίου νομίσματος, αν δεν τηρήσουμε τις αναληφθείσες δεσμεύσεις μας. Νομίζω ότι διαχρονικά δανειζόμαστε αλόγιστα, κατασπαταλούμε ειδικά το Δημόσιο, και παρά τις κρίσιμες συνθήκες για την χώρα μας που έχει καταρρεύσει προ πολλού , δεν αντιλαμβανόμεθα ότι εξαντλίεται η υπομονή των Γερμανών ,πού μας επαναλαμβάνουν ότι επιμήκυνση δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα υπάρξει αυτή είναι η οικτρή αλήθεια παρά τις δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης, Είναι καιρός να σοβαρευτούμε να εργασθούμε σκληρά, να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, διαφορετικά αν δεν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, οι Βρυξέλλες όπως μας διεμήνυσαν δύσκολα θα παραμείνουμε στο ευρώ ,όσο και αν διαμαρτυρόμαστε ότι έχουμε γίνει προτεκτοράτο.
Έχουμε πλέον μοναδική προτεραιότητα τα 31,5 δις, όμως πολλοί θα χάσουν την δουλειά τους, τις αποδοχές τους, μπορεί η αλήθεια να μην μας αρέσει δυστυχώς διαφορετικά δεν μπορούμε φοβούμαι να σταθούμε στα πόδια μας, αν και το ιδανικό θα ήταν να αποδεσμευτούμε από τα μνημόνια , να πετύχουμε εξυγίανση και να μπούμε επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης, να μην βλέπουμε ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια. β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ.