Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Με εντολή Σαμαρά η έφοδος στην κατάληψη ΔΕΛΤΑ (vid+ph)


Συνελήφθησαν και οδηγούνται στον εισαγγελέα οι δέκα προσαχθέντες κατά την επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης επί της οδού Εγνατίας 13,που τελούσε υπό κατάληψη από
το 2006.
Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για επτά Έλληνες και τρεις αλλοδαπούς ,Άγγλο Κολομβιανό και Κύπριο , ηλικίας από 21 ως 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.
Επιπλέον σε βάρος τριών από τους συλληφθέντες η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα ρόπαλο, ένα μαχαίρι και μια κροτίδα.
«Ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα σε μια ακόμα περίπτωση αυθαιρεσίας, η οποία χρόνιζε αδικαιολόγητα», δήλωσε για την επιχείρηση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας.
«Το μήνυμα που στέλνει σήμερα η συντεταγμένη Πολιτεία είναι σαφές και προς πάσα κατεύθυνση: μηδενική ανοχή στην ανομία και στην κατάλυση της νομιμότητας», τόνισε και δεσμεύθηκε πως «η Ελληνική Δημοκρατία θα προασπίσει την απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του ελληνικού λαού, παντού και σε κάθε περίπτωση».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ΤΕΙΘ, από το 2006 πλήρωνε κανονικά του λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη.
Ερωτηθείς σχετικά από το ΡΘ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι:


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

rthess.gr