Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαληθεύεται

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Η πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη μνημονιακή λαίλαπα δυστυχώς επαληθεύτηκε...


Σε δυο χρόνια η ελληνική οικονομία θα ξαναβγεί στις αγορές, δηλώνουν σε μια έκρηξη αιφνίδιας αισιοδοξίας οι κυβερνητικοί συνεταίροι. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον για κασσανδρισμό.

Κάθε φορά που εξαπολύεται μια νέα γενική επίθεση στα κοινωνικά δικαιώματα, οι τροϊκανοί και οι πολιτικοί υπεργολάβοι τους επιχειρούν να προκαλέσουν κλίμα πλαστής αισιοδοξίας, ώστε να δικαιολογήσουν τη βαναυσότητα των μέτρων δημιουργώντας ψευδαισθήσεις ότι υπάρχει φως στο τούνελ του Μνημονίου.

Από το 1ο Μνημόνιο μάς έλεγαν ότι θα βγούμε στις αγορές στα τέλη του 2011, μετά προέβλεπαν ότι τα δεινά θα τελειώσουν το 2013 και τώρα μεταθέτουν το "φως" για το 2015. Ποιος να τους πιστέψει; Δεν πέφτουν έξω μόνον επειδή είναι ανίκανοι και δογματικά προσηλωμένοι στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία. Πέφτουν έξω γιατί δεν ομολογούν τους στόχους τους, ότι δηλαδή όλα όσα συμβαίνουν είναι αποτέλεσμα σκληρών ταξικών επιλογών. Με τη λιτότητα δεν επιχειρούν μόνο τη βίαιη αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ του κεφαλαίου. Επιχειρούν τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, δηλαδή την καταστροφή του μεταπολεμικού κοινωνικού συμβολαίου.

Όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα είχε επισημάνει εγκαίρως. Όπως είχε προβλέψει ότι το χρέος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί και πρέπει να υποστεί "κούρεμα". Τότε ο Γ.Α. Παπανδρέου αρνιόταν το "κούρεμα" και ο "αντιμνημονιακός" Σαμαράς έλεγε ότι δεν υπάρχει η λέξη "αναδιάρθρωση" στο λεξιλόγιό του. Το "κούρεμα" έγινε αφού διασφαλίστηκαν οι πιστωτές, με όρους κοινωνικής χρεωκοπίας. Και τώρα συζητούν για νέο "κούρεμα", αφού φόρτωσαν τη χώρα με πολλαπλάσια δάνεια και βαρύτερο δημόσιο χρέος.

Η πρόβλεψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη μνημονιακή λαίλαπα δυστυχώς επαληθεύτηκε. Όπως δικαιώθηκε και η εκτίμησή του για την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος του δημόσιου χρέους. Ότι το ελληνικό πρόβλημα, παρά τις ιδιομορφίες του, τελικώς ήταν μέρος της κρίσης της Ευρωζώνης. Πάνω στα κοινωνικοπολιτικά ερείπια που δημιουργεί η τρόικα ενισχύεται η κοινωνική συνείδηση για την ανάγκη πολιτικής ανατροπής. Με όρους μαζικού κινήματος. Τα συλλαλητήρια στη ΔΕΘ επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι η κοινωνία βράζει, ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου δεν έκλεισε μια παρένθεση λαϊκής δυσαρέσκειας, αλλά αποτελεί γέφυρα για νέες κοινωνικές κινητοποιήσεις με στόχο τη δημοκρατική πολιτική ανατροπή.


Αναδημοσίευση από την Αυγή