Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Άνοιξαν τα δάνεια για αγρότες, κτηνοτρόφους

Άνοιξαν, από σήμερα το πρωί, τα δάνεια τις ΑΤΕ-Πειραιώς για τις χρηματοδοτήσεις γεωργών, κτηνοτρόφων και μεταποιητικών αγροτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της
κυβέρνησης να υποστηριχθεί ο αγροτικός τομέας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, την οποία ο κ. Τσαυτάρης ενημέρωσε σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου του.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην χαθεί ούτε ένα στρέμμα γης από τους αγρότες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και ανέφερε πως εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η τελική ρύθμιση.
Ειδικότερα, ο κ. Τσαυτάρης ανέφερε ότι θα δοθεί στην ώρα του το 50% των κοινοτικών επιδοτήσεων, στις 15 Οκτωβρίου, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί μετά την 15η Δεκεμβρίου.
Σε ό,τι αφορά ορισμένους κτηνοτρόφους που δεν είναι στο πρόγραμμα των κοινοτικών ενισχύσεων η ΑΤΕ-Πειραιώς «θα ανοίξει τα δάνεια της για να χρηματοδοτηθούν για τις κτηνοτροφές τους».
«Με αυτά τα εργαλεία αντιμετωπίζουμε άμεσα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι τρεις αυτοί αγροτικοί κλάδοι», επεσήμανε ο κ. Ταυτάρης.
Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε εξάλλου και με το «οξυμένο πρόβλημα», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος, που αφορά γαίες, οικόπεδα και κτίσματα που είχαν μπει ως εγγύηση στα δάνεια των αγροτών και από αυτά το 20% είναι μη εξυπηρετούμενα.
Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Τσαυτάρης, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα, καθώς μετά από αλλεπάλληλες συνεννοήσεις τόσο με την παλιά όσο και την νέα ΑΤΕ, αλλά και με τις ιδιωτικές τράπεζες, δέχθηκαν να πάνε οι εγγυήσεις στο 120% και να αποδεσμευτούν οι υπόλοιπες γαίες.
«Από σήμερα η ΑΤΕ-Πειραιώς κάνει αυτό ακριβώς, 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

karatzova.com