Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών του Κιργιστάν της Κεντρικής Ασίας βρίσκεται εδώ και 48 ώρες ένας εκ των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, που
δολοφονήθηκαν το καλοκαίρι του 1996 στην Κύπρο.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε με βάση το κόκκινο δελτίο που έχει εκδώσει η Ιντερπόλ μετά από αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τον Τούρκο, Ερχάν Αρικλί, τότε πρόεδρο της ένωσης φοιτητών του ψευδοκράτους. Ο Αρικλί συμπεριλαμβάνεται σε λίστα 11 ατόμων που κατηγορούνται για την δολοφονία των δύο Κυπρίων. Στην ίδια λίστα μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα ονόματα του τότε στρατιωτικού διοικητή των κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και άλλων αξιωματούχων του ψευδοκράτους.
Ο Ερχάν Αρικλί
Ο Ερχάν Αρικλί
Ήδη οι τουρκικές διπλωματικές αρχές κινητοποιήθηκαν προκειμένου να απελευθερωθεί ο Ερχάν Αρικλί, ενώ τουρκοκυπριακή εφημερίδα ανάρτησε περί τις 19:15 πώς οι αρχές του Κιργιστάν τον έχουν ήδη απελευθερώσει.

Επισήμως η Άγκυρα αναφέρει πως το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στο επαρχιακό δικαστήριο του Κιργιστάν «Sverdlovsk», το οποίο θα αποφανθεί για το εάν ή όχι ο Αρικλί θα κρατηθεί καθώς και για το εάν θα εκδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Κατά τη σύλληψη, ο Ερχάν Αρικλί παρουσίασε διπλωματικό διαβατήριο αλλά και κάρτα παραμονής στο Κιργιστάν η ισχύς της οποίας είχε λήξει.

Το χρονικό της σύλληψης


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

zougla.gr