Σάββατο 26 Μαΐου 2012

GP Monaco - QP: Schumi ξανά στην κορυφή, Webber στην pole!!!


Ένας απίστευτος Michael Schumacher, πραγματικά από τα παλιά, ήταν αυτός στις κατατακτήριες για το Grand Prix του Monaco καθώς κατέγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο Πριγκιπάτο. Δυστυχώς όμως η
ποινή 5 θέσεων στο grid από τον προηγούμενο αγώνα στο GP της Ισπανίας στην Catalunya δεν θα τον αφήσει να χαρεί την πρώτη του pole έπειτα από την επιστροφή του στην Formula 1 καθώς θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 6η θέση με τη Mercedes.
Έτσι στην πρώτη θέση θα βρίσκεται ο Mark Webber με την Red Bull, ενώ δίπλα του στην πρώτη σειρά του grid θα είναι ο Nico Rosberg με την δεύτερη Mercedes (1:14.448). Στην 3η θέση θα βρίσκεται ο Lewis Hamilton με τη McLaren (1:14.583), ενώ για ακόμα μια φορά πολύ καλή εμφάνιση σε κατατακτήριες έκανε και ο Romain Grosjean με τη Lotus (1:14.639) που θα ξεκινήσει από την 4η θέση. Στην 5η θέση θα είναι ο Fernando Alonso με Ferrari (1:14.948) και πίσω του φυσικά ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Schumacher.
Την δεκάδα συμπληρώνουν ο Felipe Massa με Ferrari (1:15.049), ο Kimi Raikkonen με Lotus (1:15.199), ενώ ο Pastor Maldonado που σημείωσε τον 9ο ταχύτερο χρόνο (1:15.245) θα ξεκινήσει από την 20 θέση λόγω της ποινής δέκα θέσεων που δέχτηκε σήμερα το πρωί στο FP3 μετά από την επαφή του με τη Sauber του Perez. Στην ένατη θέση λοιπόν θα είναι ο Sebastian Vettel με τη δεύτερη Red Bull και στη δέκατη ο Nico Hulkenberg με τη Force India.
GP Monaco - QP: Schumi ξανά στην κορυφή, Webber στην pole!!!
Είχαμε ξαναπεί για την μεγάλη ατυχία που έχει ο Michael Schumacher έπειτα από την επίστροφή του στη Formula 1. Όση τύχη είχε στο πρώτο κομμάτι της καριέρας του, πραγματικά άλλη τόση ατυχία έχει στο δεύτερο. Αυτό έδειξαν τα πράγματα ακόμα και στις κατατακτήριες του Monaco για το Grand Prix του 2012. Ο Γερμανός πολυπρωταθλητής με έναν εκπληκτικό γύρο την τελευταία στιγμή σημείωσε την ταχύτερη επίδοση (1:14.301) φέρνοντας την W03 μπροστά από την RB8 του Mark Webber μόλις για 80 χιλιοστά του δευτερολέπτου (1:14.381). Δυστυχώς, όμως, γι' αυτόν και την ομάδα του, στο Ισπανικό GP (το προηγούμενο) είχε στον αγώνα την επαφή με την Williams του Bruno Senna και εγκατέλειψε και σαν να μην έφτανε αυτό οι αγωνοδίκες έκριναν τον Γερμανό υπαίτιο και τού έδωσαν την ποινή των 5 θέσεων. Έτσι η ιστορία δεν θα γράψει ότι αυτή ήταν η 69η pole του γερόλυκου ούτε η πρώτη της... δεύτερης καριέρας του και στο ημερολόγιο θα πρέπει να φτάσεις πίσω στο 2006 στη Γαλλία (Magny Cours) για να δεις πότε σημείωσε την 68η και τελευταία του pole με τη Ferrari.
Τα στατιστικά λοιπόν έγραψαν σήμερα 26/5/2012, της 10η pole για το Αυστραλό της Red Bull, τον Mark Webber, ενώ αυτή ήταν και η 40η pole για την αυστριακή ομάδα. Πάρα τις όποιες προβλέψεις για βροχή, ο καιρός κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων ήταν πολύ καλός και όταν άναψε το πράσινο φως στο τέλος του pitlane οι Vergne και Pic έκαναν την αρχή δίνοντας το σήμα και στους υπόλοιπους οδηγούς για το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Τα πρώτα λεπτά όλοι οι γρήγοροι συνδυασμοί είχαν τα μαλακά ελαστικά της Pirelli και ο Alonso ήταν αυτός που είχε την ταχύτερη επίδοση. Η πρώτη κόκκινη σημαία όμως δεν άργησε να εμφανιστεί. Ο Sergio Perez ήταν ο υπεύθυνος ο οποίος έχασε τον έλεγχο της C31 στην έξοδο του chicane της πισίνας με αποτέλεσμα να πέσει στην μπαριέρα και να καταστρέψει το μονοθέσιό του. Οι άνθρωποι της πίστας χρειάστηκαν μερικά λεπτά να απομακρύνουν το μονοθέσιο του Perez ο οποίος προσπάθησε να πάει μέχρι τα pit αλλά τελικά πάρκαρε την C31 στην μέσα στη Rascasse.
LIVE το GP του Monaco στο WMOTORS!
διαβάστε επίσης:

LIVE το GP του Monaco στο WMOTORS!

Η αρνητική έκπληξη σε αυτές της κατατακτήριες ήταν ο Jenson Button που δεν κατάφερε να μπει στο Q2 (1:15.536). Όπως όλα δείχνουν πάντως αναμένεται ένας συναρπαστικός αγώνας την Κυριακή 27/5/2012, στις 15:00GR. Τον αγώνα θα έχετε την δυνατότητα να τον παρακολουθήσετε από τον OTE TV, τον Alpha και φυσικά όπως πάντα και LIVE από το www.wmotors.gr μέσα από την ειδική εφαρμογή. Μην ξεχνάτε φυσικά ότι παράλληλα μπορείτε να βλέπετε και LIVE την εξέλιξη του εθνικού μας αγώνα στο WRC, το Ραλι Ακρόπολις του 2012! Μείνετε δικτυωμένοι στο www.wmotors.gr για ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση!!!

  • GP Monaco - QP: Schumi ξανά στην κορυφή, Webber στην pole!!!
  • GP Monaco - QP: Schumi ξανά στην κορυφή, Webber στην pole!!!

http://www.e-go.gr/wmotors/articles.asp?catid=15670&subid=2&pubid=7235777