Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος των τροφών;

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Σήμερα όλο και περισσότερος κόσμος συζητά ή στην καλλίτερη περίπτωση υιοθετεί κιόλας, τη λεγόμενη υγιεινή διατροφή. Αυτό, φυσικά, είναι πολύ καλό και όλοι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους. Όμως, μια σημαντική παράμετρος της υγιεινής διατροφής σχετίζεται και με τον τρόπο παρασκευής του φαγητού. Αυτή η παράμετρος είναι πολύ ουσιαστική, γιατί μπορεί να αποκαλύψει τη θρεπτική αξία της τροφής, μπορεί όμως και να την μειώσει ή να την καταστρέψει.

Ας δούμε μερικές από τις πιο σημαντικές τεχνικές παρασκευής της τροφής και ας τις αναλύσουμε:


Το βράσιμο της τροφής: Είναι ένας τρόπος παρασκευής ιδιαίτερα αποδεκτός σε αυτούς που φροντίζουν τη σιλουέτα τους. Ακόμα και αυτός ο υγιεινός τρόπος έχει τους δικούς του κανόνες. Για αυτό σωστό θα είναι να γνωρίζουμε ότι, όταν βράζουμε το κρέας, τα πουλερικά και το ψάρι μπορεί να γίνονται πιο εύπεπτα για το στομάχι μας, ωστόσο καταστρέφονται ή χάνονται μέσα στο ζωμό οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες, ιδιαίτερα του συμπλέγματος Β. Όσο για τα λαχανικά, πρέπει να βράζονται κατά το δυνατόν σε μικρό χρονικό διάστημα για να μην καταστρέφονται σε μεγάλο βαθμό τα θρεπτικά συστατικά τους.

Διαβάστε περισσότερα