Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Φωτιά στα έδρανα!

Το βρώμικο και ανηλεές… Κολοσσαίο της πολιτικής δεν προσφέρεται για όμορφες, τρυφερές υπάρξεις. Κάπου κάπου όμως, ο αμείλικτος κανόνας ανατρέπεται και τα σκοτεινά, γερασμένα βουλευτικά έδρανα παίρνουν κάτι από τη λάμψη τους!

Και ιδού η λίστα με τις 18 εκπροσώπους εθνικών κοινοβουλίων που, σύμφωνα με το EListMania.com, συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του «πολιτικού πλανήτη»:


1. Maria Carfagna, Ιταλία 



Στο Νο 1 φιγουράρει η αμφιλεγόμενη Maria Carfagna, ετών 34, την οποία «έμπασε» δυναμικά στον πολιτικό στίβο ο «πατέρας» των σκανδάλων και πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πριν την ανακάλυψή της από τον «Καβαλιέρε», η Carfagna ήταν τηλεοπτική περσόνα, ενώ πόζαρε και ως γυμνόστηθο μοντέλο. Η τελευταία λεπτομέρεια μάλλον απετέλεσε και το... εισιτήριό της στην πολιτική το 2004 με το κόμμα του λάγνου Μπερλουσκόνι, Forza Italia. Τα αποτελέσματα θεαματικά, αφού εξελέγη στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Τον Μάιο του 2008 ανελίχθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου Ισότητας. Οι κακές γλώσσες, πάντως, λένε ότι η υπουργοποίηση απαίτησε από μέρους της κάποια… δωράκια με ροζ αποχρώσεις προς τον Σίλβιο…

2. Alina Kaberva, Ρωσία 



Πριν εισέλθει στην πολιτική, η Alina είχε μια άκρως πετυχημένη καριέρα στη ρυθμική γυμναστική. Οι φιλοδοξίες της 26χρονης καλλονής, όμως, στόχευαν λίγο πιο ψηλά. Έτσι, από το 2007 η Kaberva μπήκε στη Δούμα, δεν βγήκε όμως στο απυρόβλητο… Συχνά- πυκνά, παρουσιάζεται ως πρωταγωνίστρια σε διάφορα σκάνδαλα, κάτι που συμβαίνει πολλάκις με τις γυναίκες πολιτικούς που είναι κάτι παραπάνω από «ωραίες». 

Το 2008, μια ρωσική εφημερίδα ανέφερε ότι ήταν έτοιμη να πέσει στο κρεβάτι με τον πρόεδρο Πούτιν. Ο ίδιος ο Πούτιν διέψευσε τη φήμη κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που έδινε από κοινού, με ποιον λέτε; Με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι! 

3. Εύα Καϊλή, Ελλάδα 



Και στη θέση Νο3 η δική μας, Εύα Καϊλή (η οποία -σημειωτέον- συμπεριελήφθη στην πρώτη θέση στην αντίστοιχη λίστα της εφημερίδας «SUN» με τις πιο σέξι πολιτικούς της Ευρωζώνης).

Η 32χρονη Εύα, πρώην τηλεπαρουσιάστρια – τη θυμάστε βέβαια από το «κονσερβαρισμένο» μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του MEGA – εξελέγη στο ελληνικό Κοινοβούλιο το 2007. Τη «θέση» της ως την πιο hot Ελληνίδα βουλευτή (αν και δεν είναι πλέον βουλευτής...) απειλεί συχνά η καλλίπυγος παρουσία άλλων εκπροσώπων του Κοινοβουλίου.

The SUN: Η πιο σέξι βουλευτής της ευρωζώνης

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «The SUN», η Εύα Καϊλή είναι η πιο σέξι βουλευτής μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται: Eurogenous Eurozones (Ερωτωγενής Ευρωζώνη).




Μάλιστα, η εφημερίδα, σχολιάζει μεταξύ άλλων με το βρετανικό φλεγματικό χιούμορ: «Πρέπει χάσετε τα μάρμαρά σας (σ.σ. Ελγίνεια), αν δεν μπορείτε να δείτει ότι η Ελληνίδα βουλευτής και πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων Εύα Καϊλή, φέρνει τόσο ομορφιά όσο κι εξυπνάδα στο κοινοβούλιο της», κάνοντας μνεία στις σπουδές της.

4. Joanna Mucha, Πολωνία



Η Joanna Mucha εκπροσωπεί την πόλη Λούμπιν στην πολωνική Βουλή από το 2007. Η 34χρονη κεντροδεξιά καστανή έχει και τις περγαμηνές της: P.H.D. στα οικονομικά, ενώ κατέχει και θέση λέκτορα στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λούμπιν.

5. Ruby Dhalla, Καναδάς




Η δρ Dhalla, χειροπρακτικός στο επάγγελμα, είναι μια από τις πρώτες γυναίκες Σιχ που εκπροσωπούν τον Καναδικό λαό στο Κοινοβούλιο. Στη βραχεία πολιτική της καριέρα έχει καταφέρει να στρέψει τα φώτα επάνω της, όχι όμως για τις επιδόσεις της στην πολιτική...

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι κακοποιήθηκε από δύο οικιακούς βοηθούς που προσέλαβε για να φροντίζουν τη μητέρα της, ότι της έκλεψαν την τσάντα στην Ινδία, ενώ είχε λάβει μέρος και σε ταινία του Bollywood. Ωστόσο, δεν έμεινε ικανοποιημένη από την εικόνα που παρουσίαζε το σώμα της, με αποτέλεσμα να ισχυριστεί ότι έπεσε θύμα «επεξεργασίας».

6. Luciana Leon, Περού



Η Luciana Leon, στα 31 της χρόνια, είναι το νεότερο μέλος στην ιστορία της Βουλής του Περού. Το 2009, της δόθηκε ο τίτλος της πιο όμορφης πολιτικού στον κόσμο σε γκάλοπ της ισπανικής εφημερίδας «20 Minutos». Ωστόσο, η φήμη της «λερώθηκε», όταν η οικογένειά της ενεπλάκη σε τεράστια σκάνδαλα, ενώ η «καμπάνα» άρχισε να χτυπά και για την ίδια…

7. Anna-Maria Galojan, Εσθονία



Η Anna-Maria Galojan των 26 Μαΐων είναι επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κινήματος της Εσθονίας. 
Έχει ψηφιστεί ως ένα από τα πλέον σημαντικά πρόσωπα στη χώρα της. 

Κατηγορήθηκε, πάντως, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, με σκοπό… να τα ξοδέψει σε προϊόντα ομορφιάς! Η απάντησή της; Πόζαρε γυμνή στο «Playboy» ως ένδειξη διαμαρτυρίας… 

8. Orly Levy, Ισραήλ



Η φανατική καπνίστρια 36χρονη, μητέρα τριών παιδιών, είναι μέλος της Κνεσέτ. Το πρώην μοντέλο θα μπορούσε άνετα να είναι η πιο hot εκπρόσωπος της δεξιάς πτέρυγας του ισραηλινού Κοινοβουλίου.

9. Yulia Tymoshenko, Ουκρανία



Δύο φορές πρωθυπουργός, νυν κρατούμενη, πάντα όμως γοητευτική η Yulia Tymoshenko
που χώρισε στα δύο την Ευρώπη με τη φυλάκισή της. 

Την εποχή της δόξας της θεωρείτο η πιο όμορφη πρωθυπουργός της Ουκρανίας, μέχρι τη θεαματική της πτώση, τον Μάρτιο του 2010. Η Yulia συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στις αγαπημένες πολιτικούς του Βλαντιμίρ Πούτιν.

10. Vera Lishka, Αυστρία



Πριν την κάθοδό της στην πολιτική, η Vera Lishka ήταν κορυφαία κολυμβήτρια και είχε μάλιστα κερδίσει ευρωπαϊκό τίτλο στα 50 μέτρα πρόσθιο. Τώρα είναι μέλος της Άνω Βουλής της Αυστρίας.

11. Setrida Geagea, Λίβανος



Η 43χρονη Setrida Geagea είναι μια από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στον Λίβανο. Η φήμη της δεν οφείλεται μόνο στην ομορφιά της, αλλά και στην εκπεφρασμένη περιφρόνησή της στην επικυριαρχία της Συρίας. 

Ο σύζυγός της, Samir Geagea, αποφυλακίστηκε έπειτα από 11 χρόνια το 2005, και η ίδια παραμένει ένας άσσος στο μανίκι της χριστιανικής πολιτικής σκηνής του Λιβάνου.

12. Christa Markwalder, Ελβετία



Γνωστή για την άποψη ότι η κάνναβη πρέπει να νομιμοποιηθεί, η 35χρονη δικηγόρος Christa Markwalder είναι μέλος του ελβετικού κόμματος Nationalrat.

13. Emma Kiernan, Ιρλανδία



Τάραξε την Ιρλανδία η Emma Kiernan, καθώς, την ίδια εποχή που ήταν υποψήφια με το Fine Gaele, στο φως ήρθε μια φωτογραφία της στο Facebook, όπου η 27χρονη διασκέδαζε, δεχόμενη τολμηρά χάδια από έτερη χαμογελαστή νεαρή. Η φωτογραφία πυροδότησε ένα μίνι πολιτικό σκάνδαλο στην Ιρλανδία, ωστόσο της έδωσε την κατάλληλη ώθηση, ώστε να βγει νικήτρια στις εκλογές. 

14. Michela Vittoria-Brambilla, Ιταλία




Στο Νο14 συναντούμε άλλη μια επιλογή του «Καβαλιέρε»: τη 49χρονη σεξοβόμβα Michela Vittoria-Brambilla, η οποία είχε θεωρηθεί μάλιστα ως πιθανή διάδοχος του «άτακτου» προέδρου. Οι ενδυματολογικές επιλογές της Brambilla - όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία - έχουν αφήσει εποχή και σίγουρα έχουν προσελκύσει πολλούς αναποφάσιστους Ιταλούς.

15. Kirsten Gillibrand, ΗΠΑ



Η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Kirsten Gillibrand, ετών 43, προέρχεται από το πρώτο σχολείο θηλέων των ΗΠΑ: το σχολείο Emma Willard στην περιοχή Troy, της Νέας Υόρκης. Είναι το πιο νεαρό μέλος της αμερικανικής Γερουσίας, αντικαθιστώντας τη Χίλαρι Κλίντον.

16. Marina Schuster, Γερμανία



Η 36χρονη Βαυαρή καλλονή, Marina Schuster, είναι μέλος της γερμανικής Βουλής από το 2005. Ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα της αφρικανικής ηπείρου. 

17. Sabine Uitslag, Ολλανδία



Το μέλος του κεντροδεξιού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Ολλανδίας, η 37χρονη Sabine Uitslag, πρωτοστατεί στα διάφορα γκάλοπ περί των πιο σέξι πολιτικών, εδώ και καιρό….

18. Julia Bonk, Γερμανία



Και κλείνουμε με τη Γερμανία και την 24χρονη Julia Bonk, η οποία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, αφού σε ηλικία μόλις 18 ετών εκλέχθηκε στην τοπική βουλή της Σαξονίας. Αυτό θα πει επαγγελματίας πολιτικός!

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού 


http://www.zougla.gr/