Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η αιμοδοσία στη Βροντού

Μας το έστειλε ο Γιάννης Δημαλής..... Ευχαριστούμε πολύ


Σημαντική ανταπόκριση βρήκε το κάλεσμα που απηύθυνε ο Σύλλογος Αιμοδοτών Βροντούς την Κυριακή 29 Απριλίου 2012. Η τακτική αιμοδοσία ενισχύθηκε εκτός από τα μέλη του συλλόγου
και από άλλους εθελοντές αιμοδότες και η εκδήλωση είχε έντονη παρουσία κόσμου από την έναρξη ως το τέλος της.
Η φετινή αιμοδοσία αποτέλεσε δικαίωση για τον σύλλογο, ο οποίος έχει ιδρυθεί το 2003 με πρωτοβουλία του Ιερέα του χωριού Πατήρ Σάββα. Οι συμμετοχές ξεκίνησαν δειλά - δειλά  να αυξάνονται και να σταθεροποιούνται, φθάνοντας στις 100 φιάλες φέτος. Πέραν αυτών, υπήρχαν και άτομα που προσήλθαν, αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να προσφέρουν.
Κάθε μέλος εθελοντής αιμοδότης έχει την προσωπική του ταυτότητα όπου καταγράφονται όλα τα απαραίτητα για τον αιμοδότη στοιχεία σε περίπτωση ανάγκης. Εκτός από τις κλασσικές καρτέλες, πλέον η αρχειοθέτηση γίνεται και ηλεκτρονικά για την καλύτερη διαχείριση των φιαλών αίματος της τράπεζας αιμοδοσίας.
Θέλοντας να ευχαριστήσει τα μέλη του για την προσφορά τους, ο σύλλογος, παρά την οικονομική κρίση, θα διοργανώσει και θα προσφέρει μονοήμερη εκδρομή σε όσους συμμετείχαν στην αιμοδοσία. Θα πραγματοποιηθεί, χάρη σε συνδρομές και  χορηγίες, στις 8 Μαΐου στο Βόλο και στο Πήλιο.

Επίσης δόθηκαν και άλλα δώρα με κλήρωση που έγινε μετά το πέρας της αιμοδοσίας:
Μια διήμερη διανυκτέρευση στον ξενώνα «ΑΛΘΑΙΑ» της Αναστασίας Μποστανίτη στο Ελατοχώρι την οποία κέρδισε η Γιάντσιου Ελένη.
Βιολογικά κρασιά από τα κτήματα «Οινόβιον» του Απ. Κούρτη και Παντούλη κέρδισαν οι  Παπαχρήστος Ανέστης, Παπαχρήστος Ηλίας του Αθαν., Μπουζούκης Αθανάσιος, Καρτσαμπάς Ιωάννης, Παπαχρήστος Ηλίας του Κων., Ζέττας Θωμάς,  Δήμου Γεώργιος, Δήμου Νίκος, Πίσκοπος Κωνσταντίνος, Καλαϊτζή Ζωή και
Ενεργούς μικροοργανισμούς από την Κερασία Παπούλια κέρδισαν οι Τόσκα Μαριαννα, Παππάς Ελευθεριος, Αγγέλη Ελευθερία, Νατσιος Αθανάσιος, Τσιανάκας Γεώργιος, Νατσιός Δημήτριος.

 Στη διάρκεια της αιμοδοσίας προσφέρθηκαν κρασιά και αλλαντικά εδέσματα της Φάρμας Φωτιάδη, ενώ την φωτογραφική κάλυψη ανέλαβε το στούντιο Γκουνταμάνη. Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Δαμαλής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους συνεισέφεραν, αλλά και όσους έδωσαν το παρών, ασχέτως αν μπόρεσαν ή όχι να δώσουν αίμα.
Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Βροντούς έχει ολοένα αυξημένη συμμετοχή τα 3 τελευταία χρόνια, δίνοντας στον καθένα την δυνατότητα να κάνει μια μοναδική πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπό του. για αυτό και φέτος υπήρχε πληθώρα αυτών που προσέτρεξαν και αφιέρωσαν λίγο από το χρόνο τους, συμμετέχοντας σε μια γιορτή προσφοράς και αλληλεγγύης του Συλλόγου Αιμοδοτών Βροντούς.



Για το Facebook:  http://www.facebook.com/aimodosiamou
Για το άλμπουμ Φωτογραφιών:  http://www.facebook.com/aimodosiamou?sk=photos