Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ

Μας το έστειλε ο Γρηγόρης Παπαχρήστος ..... Ευχαριστούμε πολύ

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.
  Αντιπροσωπεία του Κέντρου Επιστημών  και Πολιτισμού της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας  με επικεφαλής τον σύμβουλο της Πρεσβείας κ. ΧΟΜΕΝΚΟ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ,
 επισκέφθηκε την Πιερία τ και είχε συνεργασία με την διοίκηση του ΟΡΦΕΟ, για υλοποίηση του προγράμματος ΡΩΣΙΑ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ στο 41ο Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο κ. ΗΟΜΕΝΚΟ συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ κ.  Γρηγόρη Παπαχρήστο  τον υπεύθυνο δημοσίων και διεθνών σχέσεων κ. Νίκο Πασχαλούδη  τον καλλιτεχνικό δ/ντη κ. Κώστα  Μυστακίδη και το μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής κ. Θανάση Μπίντα επισκέφθηκε τους χώρους που πραγματοποιούνται οι καλλιτεχνικές παραστάσεις του Φεστιβάλ, το αρχαίο θέατρο Δίου ,το κέντρο Μεσογειακών ψηφιδωτών ,την βυζαντινή εκκλησία Παναγία Κονταριώτισσας , προκειμένου να εξετασθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της συνεργασίας .
Η συμφωνία ολοκληρώθηκε μετά το τέλος των επισκέψεων και αναμένονται οι τελικές ρυθμίσεις για τον αριθμό και το είδος των καλλιτεχνικών παραστάσεων που θα αναφέρονται στο Ρώσικο πολιτισμό.
Οι κ.κ ΧΟΜΕΝΚΟ  και ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ δήλωσαν ικανοποιημένοι από την συνεργασία και ότι πράγματι οι εκδηλώσεις θα αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον  λαμπερό ρώσικο πολιτισμό. Μάλιστα ο ΧΟΜΕΝΚΟ εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ομορφιά των και την ιδιαίτερη ιστορική σημασία των χώρων του Φεστιβάλ , για την μακρόχρονη και ποιοτική πολιτιστική παρουσία του Φεστιβάλ αλλά και της εξαιρετικού επιπέδου τουριστικές  υποδομές της Πιερίας.
Η ρωσική αντιπροσωπεία κατέλυσε στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης  και φιλοξενήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου MEDITERANEAN HOTELS  κ. Λάμπρου  Βασίλη στα πλαίσια της χορηγίας του Ομίλου προς το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Για το θέμα αυτό ο κ. Λάμπρου δήλωσε: «Η χορηγία αυτή αποτελεί χαρά και τιμή για τον όμιλο.  Χτίζοντας πάνω στη συνεχή παρουσία μας  στην Πιερία, είμαστε υπερήφανοι που στηρίζουμε τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό της Πιερίας και της Βόρειας Ελλάδας, έναν θεσμό που προσφέρει φήμη, αίγλη και ουσιαστική προβολή του τόπου μας, το Φεστιβάλ Ολύμπου. Στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στη νέα διοίκηση, τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο και την καθιέρωση πια του θεσμού της τιμώμενης χώρας, θεωρώντας ότι  το Φεστιβάλ Ολύμπου εκπέμπει μέσα από τις εκδηλώσεις του το φως του ελληνικού πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη ενώ παράλληλα ο ελληνικός τουρισμός αποκτά πια νόημα και μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα.»