Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μαρία Μίχου: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Μας το έστειλε η Μαρία Μίχου..... Ευχαριστούμε πολύ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ
-        Δίνουν ηχηρό μήνυμα σε όσους μιλούν για αδιαφορία της νεολαίας

-        Νέοι επιχειρηματίες από την Πιερία μετέφεραν στους παρευρισκόμενους τις εμπειρίες τους
-        Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση»

«Με την εντυπωσιακή συμμετοχή σας σήμερα, αποδεικνύετε ότι η νεολαία ξέρει να συμμετέχει ουσιαστικά».
Με την φράση αυτή υποδέχτηκε η υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Μαρία Μίχου τους νέους απ’ όλη την Πιερία που συμμετείχαν στην εκδήλωση με θέμα την νεανική επιχειρηματικότητα.
«Όταν οργανώναμε αυτή την εκδήλωση με τους συνεργάτες μου θέλαμε να ξεφύγουμε από την «πεπατημένη» και να κάνουμε μια συνάντηση ουσιαστική. Η παρουσία σας δικαιώνει την προσπάθειά μας και ελπίζουμε να φύγετε από εδώ έχοντας αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Είναι μια από τις λίγες φορές που γίνεται οργανωμένος διάλογος στον οποίο νέοι και επιτυχημένοι επιχειρηματίες της περιοχής μεταφέρουν την εμπειρία τους σε νέους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να τολμήσουν επιχειρηματικά.
Η κα Μίχου παρουσίασε το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο «Νέα Γενιά σε Δράση» που στόχο έχει την ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» με προϋπολογισμό 50.000.000€ για υφιστάμενες επιχειρήσεις που αναμένεται να προκηρυχθεί τις επόμενες μέρες.
Κεντρικό ρόλο στην εκδήλωση είχε ο κ. Σταύρος Αποστόλου, νέος επιχειρηματίας από την Κατερίνη, ο οποίος δημιούργησε μαζί με 3 ακόμα άτομα εταιρεία κατασκευής pellet (καύσιμη ύλη – φιλική προς το περιβάλλον – η οποία αποτελεί προϊόν βιομάζας).
Ο κ. Αποστόλου περιέγραψε τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες που συνάντησε από την στιγμή που συνέλαβε την επιχειρηματική ιδέα μέχρι και σήμερα.
Στην συνέχεια η κα Μίχου μαζί με τον κ. Αποστόλου απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού και ακολούθησε διάλογος.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Στο περιθώριο της εκδήλωσης η κα Μίχου αναφέρθηκε με πολύ θερμά λόγια στις επιτυχίες των αθλητικών συλλόγων της Πιερίας που έχουν ήδη εξασφαλίσει την άνοδό τους σε κατηγορία και συγκεκριμένα:
-        στην Ανδρική Ομάδα Βόλλεϋ της Νίκης Αιγινίου για την άνοδό της στην Α1 Κατηγορία,
-        στην Ποδοσφαιρική Ομάδα του Ατρόμητου Κατερίνης για την άνοδό της στην Β’ Κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος και
-        στις ποδοσφαιρικές Ομάδες ΑΕ Περίστασης και Ταύρος Ελάφου για την άνοδό τους στην Α’ κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.
«Μας κάνετε υπερήφανους και μας υπενθυμίζετε με τον καλύτερο τρόπο ότι χρέος της πολιτείας είναι να στηρίζει τον αθλητισμό, να στηρίζει τους νέους ανθρώπους.
Ήδη έχουμε εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στο Β’ Κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης και αγωνιζόμαστε για την επισκευή της στέγης στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου».
Παράλληλα, η κα Μίχου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πιερικό που παλεύει για την άνοδο στην «Superleague» και στον Πιερικό – Αρχέλαο που δίνει την δική του μάχη στην Α2 Μπάσκετ.


 ------------------------------------------------------------------

Η ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

9 ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Προτάσεις που μπορούμε να διεκδικήσουμε ρεαλιστικά και υπεύθυνα την επόμενη μέρα



ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΠΑΣΟΚ





ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1)    ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

-        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ στην βάση επιστημονικών μελετών οι οποίες έχουν ήδη καταρτιστεί. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, μέσα από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί το σχέδιο νόμου «Τουρισμός της Υπαίθρου».
-        ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ 13ΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.
-        ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ. Υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες τόσο στο Λιμάνι της Κατερίνης (κατασκευή εξωτερικής προβλήτας για κρουαζιερόπλοια με βυθιζόμενους πασσάλους και χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ) όσο και σε αυτό του Πλαταμώνα (προκήρυξη διαγωνισμού για κατασκευή μαρίνας 95 θέσεων με παράλληλη πρόβλεψη για τους αλιείς. Αποτελεί την μοναδική επίσημα χωροθετημένη μαρίνα στην Π.Ε. Πιερίας).
-        ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.
-        ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ για δημιουργία χώρου πρασίνου και αναψυχής.
-        ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΤ με πρόβλεψη για ξεχωριστή δαπάνη όσον αφορά τον χειμερινό και τον θερινό τουρισμό.

2)    ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

-        ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των τοπικών διατροφικών προϊόντων. Στόχος είναι η δυναμική παρουσία της Πιερίας η οποία συμμετέχει με το σύνολο σχεδόν των προϊόντων που παράγει στο «Καλάθι της Κεντρικής Μακεδονίας».
-        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΓΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ όπου παραγωγοί και βιοκαλλιεργητές θα διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στον καταναλωτή. Παράλληλα, θα ληφθούν μέτρα για την  διασφάλιση των όρων του υγιούς ανταγωνισμού ώστε και το στεγασμένο εμπόριο φρούτων και λαχανικών να διατηρεί χαμηλές τιμές για τον τελικό καταναλωτή.
-        ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-        ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΤΕΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Γ.Γ. ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ» για την πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες της περιοχής.
-        ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΩΝ ΔΙΧΤΥΩΝ με επιπλέον κεφάλαια ώστε να χρησιμοποιηθούν για την προστασία ακόμα περισσότερων καλλιεργειών.

3)    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

-        ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΖ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ κάτι το οποίο αποτελεί και κεντρική δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
-        ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΥΟΜΕΝΩΝ ΚΕΡΚΙΔΩΝ ΣΤΟ Β’ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για αύξηση της χωρητικότητας.
-        ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ η οποία κατέρρευσε κατά την διάρκεια των χειμερινών χιονοπτώσεων.
-        ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. Στόχος είναι η επανατοποθέτηση της Πιερίας στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μέσα από την προσέλκυση επισκεπτών από κάθε γωνιά της γης.

4)   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

-        ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ με ενίσχυση των ελέγχων στα Λιμάνια/Τελωνεία και επιτόπια καταστροφή των παράνομων φορτίων.
-        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ για την δημιουργία ενός σταθερού, δίκαιου και απλού φορολογικού συστήματος.
-        ΡΥΘΜΙΣΗ (3ΕΤΗΣ) ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΕΜΠΜΕ για την ανακούφιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
-        ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ με αύξηση του ποσού από τις 75.000€ που είναι σήμερα, σε 149.000€ (ανώτατο επιτρεπτό όριο) για τα νομικά πρόσωπα.
5)   ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

-        ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ «ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ» ώστε να είναι πιο αντιπροσωπευτικά τα στοιχεία.
-        ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΩΝΩΝ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΩΝ ώστε οι περιφερειακοί παραγωγοί να αποκτήσουν πρόσβαση στις μεγάλες αλυσίδες διάθεσης με ευνοϊκούς όρους.
-        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ από τους παραγωγούς σε λιανέμπορους και καταναλωτές.
6)   ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

-        ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ώστε να προσαρμοστούν στα δεδομένα της κρίσης.
-        ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ύψους 6.300.000.000€.
-        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

7)   ΓΥΝΑΙΚΑ

-        ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) ώστε να διευκολυνθούν οι εργαζόμενες μητέρες.
-        ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
-        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ μέσα από τις δυνατότητες που μας παρέχουν τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

8)   ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΜΕΤΡΑ

-        ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Ο αυτόματος διαχωρισμός της αξίας του προϊόντος/υπηρεσίας από τον Φ.Π.Α. κατά την διάρκεια της συναλλαγής με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων, θα συμβάλλει καθοριστικά στην πάταξη της φοροδιαφυγής και την πτώση των τιμών.
-        ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, για την εξασφάλιση ενός εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης και παράλληλη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που θα αναλάβει:
α) το νέο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με 130.000 ωφελούμενους και 5000 νέες θέσεις εργασίας και
β) το νέο «Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης» (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία και φαρμακεία, γραφεία διαμεσολάβησης κ.α.) με προϋπολογισμό 50.000.000€, 300 δομές και 1500 νέες θέσεις εργασίας.

9)    ΥΓΕΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

-        ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Νότιας Πιερίας.
-        ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2013 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2014 όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός. Ήδη για τον λόγο αυτό ο Ε. Βενιζέλος έχει εξασφαλίσει 250.000.000€.
-        ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ώστε να μην υπάρχει κανένας έλληνας πολίτης χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη.