Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Γιατί έγινε πράσινος ο ουρανός στη Μόσχα; (ΦΩΤΟ)

Μας το έστειλε το onlycy.com..... Ευχαριστούμε πολύ
Το πράσινο σύννεφο που έκανε σήμερα την εμφάνισή του στον ουρανό της Μόσχας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων της ρωσικής πρωτεύουσας, ήταν ένα φυσικό φαινόμενο που
οφείλεται στη… γύρη, διαβεβαίωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, παραλληλίζοντας το γεγονός με μια ταινία επιστημονικής φαντασίας στην οποία εξωγήινοι εισβάλουν στη Γη.

“Η γρήγορη άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή της Μόσχας οδήγησε στην άνθιση πολλών ειδών δέντρων”, εξήγησε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

“Για αυτό, παρατηρούμε μια εισβολή γύρης”, πρόσθεσε.
Το Μετεωρολογικό Κέντρο της Ρωσίας περιέγραψε με χιούμορ το φαινόμενο: “Σήμερα οι Μοσχοβίτες αισθάνονται σαν ήρωες ταινίας καταστροφής με εξωγήινους εισβολείς” αναφέρει στην ιστοσελίδα του, διευκρινίζοντας και αυτό ότι το “πρασίνισμα” του ουρανού οφείλεται στη γύρη των λουλουδιών.

Η πράσινη σκόνη που είχε καλύψει δρόμους και αυτοκίνητα σχολιάστηκε ιδιαίτερα στη ρωσική μπλογκόσφαιρα όπου ορισμένοι εξέφραζαν την ανησυχία μήπως έχει συμβεί κάποιο βιομηχανικό δυστύχημα.

“Γιατί όλα τα αυτοκίνητα είναι σήμερα σκεπασμένα με κάτι πράσινο; Είναι φυσική ή χημική ουσία;”, έγραψε ένας μπλόγκερ στη δημοφιλή πλατφόρμα livejournal.

“Το βλέπω σαν πράσινο καπνό, από τον 22ο όροφο το βλέπω πολύ καλά και ειλικρινά με ανησυχεί”, σημείωσε ένας άλλος.
Το υπουργείο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία μολονότι κάποιοι ανέφεραν ερεθισμό στα μάτια, τη μύτη και το λαιμό.

“Ο κίνδυνος από τη γύρη αφορά μόνο τους αλλεργικούς και τους ασθματικούς.
Για τους υπόλοιπους δεν είναι παρά μια εποχική ενόχληση”, σημείωσε.