Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Τα 10+1 σενάρια που στοιχειώνουν τη χώρα

Μας το έστειλε η himaira... Ευχαριστούμε πολύ

Γράφει ο 29-26 -- 
Αν τα πάρουμε με την σειρά:

1. Ο Σαμαράς θέλει αυτοδυναμία
2. Ο Βενιζέλος πρωτιά
3. Ο Τσίπρας απελάσεις τροικανών
4. Η Αλέκα πρώην
Σοβιετική Ένωση
5. Ο Καρατζαφέρης να μπει
6. Ο Καμμένος διαγραφές γενικώς
7. Ο Κουβέλης να αναστήσει το όλον ΠΑΣΟΚ
8. Η Ντόρα να πατήσει τρένο τον Σαμαρά
9. Ο Μιχαλολιάκος να απελάσει τον Τσίπρα
10. Η Κατσέλη να αναστήσει τον Ανδρέα
11. Ο Τρεμόπουλος δεν ξέρουμε ακόμα τι θέλει

καταλήγουμε στα σενάρια που έχει ο κάθε αρχηγός στο μυαλό του και είναι τα εξής:

Σενάριο 1 :  Ο Σαμαράς 5 ημέρες πριν από τις εκλογές επισκέπτεται το Άγιο Όρος. Ένας μοναχός τον παίρνει σ’ ένα σκοτεινό κελί για 10 λεπτά. Βγαίνει τελείως διαφορετικός, οι συνεργάτες του δεν τον αναγνωρίζουν. Το διάφανο μπουκαλάκι με τις πράσινες πιτσιλιές που κρατά στα χέρια του, μαρτυρά ότι κάτι ήπιε. Είναι ο μαγικός ζωμός του Δρυίδη Πανοραμίξ; Κανείς δεν ξέρει, πάντως μοιάζει πολύ! Ο Αντώνης επιστρέφει στην Αθήνα τρέχοντας, αφήνοντας πίσω του το ελικόπτερο της συνοδείας που τον πήγε στο Όρος. Σταματά στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος και ξεριζώνει μπροστά στα μάτια του έκπληκτου πλήθους το μεγαλύτερο δέντρο του πάρκου, σηκώνοντας το ψηλά με τα χέρια του! Με το βλέμμα του Πύρρου Δήμα, κοιτά δεξιά-αριστερά και αφήνει το δέντρο να πέσει με πάταγο στο κέντρο της πλατείας. Τα πρώτα τηλεοπτικά συνεργεία φθάνουν στην πλατεία για να καταγράψουν την πρόκληση του Αντώνη προς ολόκληρο το πολιτικό σύστημα: ‘’Ελάτε τώρα επάνω στις ασπίδες σας για να δώσουμε την μάχη των εκλογών όπως κάνουν οι πραγματικοί άντρες, βρομιάρηδες! Σας περιμένω…’’ Οι απαντήσεις των αρχηγών φθάνουν σύντομα με την μορφή δελτίων τύπου εγκαταλείποντας τον αγώνα πριν καν τον ξεκινήσουν, τρομοκρατημένοι μπροστά στη θέα του απόλυτου αρχηγού.  Ο Αντώνης μόλις κέρδισε την αυτοδυναμία και ξεκουράζεται πίνοντας red bull ανάμεσα στα κλαδιά του δέντρου που μόλις γκρέμισε! Ο κόσμος τον αποθεώνει και τον σηκώνει στους ώμους του! Είναι έτοιμος να τα αλλάξει όλα…!!

Σενάριο 2 : Ο Βενιζέλος εκμεταλλεύεται όλο το εύρος του ρητορικού του ταλέντου. Τελείως τυχαία ανακαλύπτει κρυφές συχνότητες στη φωνή που υπνωτίζουν τα πλήθη και τις χρησιμοποιεί σε τρεις τεράστιες προεκλογικές συγκεντρώσεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Ο κόσμος εκστασιάζεται. Μετά το τέλος των συγκεντρώσεων τα ζευγάρια περπατούν αγκαζέ σαν υπνωτισμένα, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του όντος που κατέβηκε στη γη να τους σώσει! Η διακαναλική συνέντευξη θα είναι το τελευταίο χτύπημα. Ακόμη και η Παπαρήγα πείθεται να τον ψηφίσει και ο Μπένυ απολαμβάνει ποσοστά μεγαλύτερα του Πινοσέτ. Φυσικά δεν του γλυτώνει η τρόικα που πείθετε να ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική και μοιράζει λεφτά στον κόσμο. Το δημόσιο κάνει 4 εκατομμύρια προσλήψεις σε 15 μέρες. Βγάζει ήλιο, όλοι χορεύουν στους δρόμους!

Σενάριο 3 : Ο Αλέξης σηκώνει το πορτοκαλί τηλέφωνο και απευθύνεται στον γενικό γραμματέα του υπουργείου δίνοντας οδηγίες για την καθημερινή του αλληλογραφία. Αφήνει κάτω το ακουστικό με ένα χαμόγελο σιγουριάς που προδίδει ευχάριστες αναμνήσεις. Φυσικά δεν μπορεί να ξεχάσει το συμβάν που άλλαξε τα πάντα στη χώρα... Ήταν η πρώτη Δευτέρα μετά τις εκλογές και ο απεσταλμένος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ήταν έτοιμος να μπει στο Υπουργείο Οικονομικών, για ακόμα μια φορά, όταν ξαφνικά του φώναξε ο Αλέξης από το απέναντι πεζοδρόμια: ‘’Που πας ρε Τοκογλύφε’’; Ο Πολ μόλις είχε κατέβει από την μαύρη λιμουζίνα και ξαφνιάστηκε πολύ! Τότε ο Αλέξης με ένα άλμα που θα ζήλευαν και τα πιο γυμνασμένα αιλουροειδή τινάχτηκε και άρπαξε τον Πολ απ’ το πουκάμισο. Και έτσι όπως τον ταρακουνούσε πετάχτηκε από την τσέπη του σακακιού του ένα μικρό βιβλιαράκι σαν παλιό ημερολόγιο. Ο Άλεξ το σήκωσε, το άνοιξε και ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια του όλη η συνομωσία εναντίον της χώρας με πάσα λεπτομέρεια!  Τα πάντα για τα επιτόκια, τον σχεδιασμό του βασανισμού του λαού, της αρπαγής της δημόσιας περιουσίας και όλα αυτά γραμμένα από το χέρι της Μέρκελ! Ο Πολ άλλαξε 10 χρώματα και κατάλαβε ότι τελείωσαν όλα. Σε λίγη ώρα βρισκόταν στην καρέκλα του ανακριτού της ΕΥΠ και ο Αλέξης σε αυτήν του Υπουργού Οικονομικών. Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η πατρίδα γι’ αυτόν που τα έφερε όλα στο φως! Περιττό να πούμε ότι ο Πολ και η Άνγκελα καταδικάστηκαν σε πολυετή φυλάκιση παρέα με τον Άκη, η τρόικα δεν ξαναπέρασε τα σύνορα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα έδωσε ατελείωτα δάνεια με αρνητικά (!) επιτόκια χάριν της σκευωρίας που πήγε να βουλιάξει την πατρίδα μας αλλά ξεσκεπάστηκε την τελευταία στιγμή! Άλεξ σε ευχαριστούμε, σου χρωστάμε τα πάντα!!

Σενάριο 4 : Η Αλέκα φαρμακωμένη που για άλλη μια φορά ο λαός της γύρισε την πλάτη, με το φτωχό 7,5%, αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα στον δεύτερο γύρο. Αρνείται να συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι θα συνταξιοδοτηθεί πριν δει το όνειρο της να γίνεται πραγματικότητα: τα μέσα παραγωγής στα χέρια του λαού! Στύβει το μυαλό της, ώσπου ένα πρωινό, λίγο πριν φέξει, της έρχεται η πιο φοβερή ιδέα! Κρυφά από τα μέλη της κεντρικής επιτροπής προσλαμβάνει τους Anonymous και τους φέρνει στο μέγαρο του Περισσού. Με έμπνευση το σφυροδρέπανο αποφασίζει να τιμωρήσει τον καπιταλισμό με τις ίδιες του τις αμαρτίες. Χακάρει το χρηματιστήριο και όλες τις τράπεζες και στέλνει μετοχές και μετρητά στον απλό λαό! Το πρωί, όσοι ξυπνάνε έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι είναι πάμπλουτοι! Οι διώξεις του καθεστώτος της Πασοκο-Νεοδημοκρατίας καταστέλλονται από την γενική ευφορία που επικρατεί και ο κόσμος απειλεί με γενικό λιντσάρισμα όποιον πειράξει τις περιουσίες του. Στις εκλογές 3 ημέρες αργότερα η Αλέκα ανταμείβετε με το απίστευτο 76% και αλλάζει το σύνταγμα σε μονοκομματική Σοσιαλιστική Δημοκρατία! Όλοι είναι πλούσιοι και ευτυχισμένοι, ο κόσμος χορεύει ανοίγοντας σαμπάνιες στ’ ανοιχτά λιμάνια! Η δικαίωση άργησε αλλά ήρθε Αλέκα της καρδιάς μας…!

Σενάριο 5 : Η επαφή του Γιώργου Καρατζαφέρη με το γνωστό περιστέρι των Θεοφανείων (εκείνο που του έκατσε στο κεφάλι) δεν σταμάτησε ποτέ. Για την ακρίβεια το συμπαθές πτηνό τον επισκέπτεται τακτικά, κάθεται στο κεφάλι του και του μεταδίδει την υπέρλαμπρη σοφία που ο ευφυής Γιώργος μετασχηματίζει σε πεζή πραγματικότητα, για να βοηθήσει τον λαό, που τόσο τον έχει ανάγκη.  Έτσι και πριν την υπογραφή του 3ου μνημονίου, το περιστέρι κάθισε στο κεφάλι του, εκεί στον περίβολο του Μεγάρου Μαξίμου και του είπε με την υπέρλαμπρη φωνή του : ‘’Γιώργο, Γιώργο, μην μασάς! Μην τολμήσεις να υπογράψεις αυτό το δαιμονικό κατασκεύασμα που έγραψε με τα χέρια του ο ίδιος ο Σατανάς. Τα προηγούμενα δύο μνημόνια είχαν την θεϊκή σφραγίδα αλλά αυτό όχι! Αυτό δεν διαβάστηκε καν από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ερχόμενο στην Ελλάδα, λοξοδρόμησε στην έρημο Τάκλα Μακάν και πήρε την απόκρυφη δύναμη της λευκής αδελφότητας που κυβερνά τον κόσμο, κάτω από την Μεγάλη Πυραμίδα. Αυτό έγινε κυρίες και κύριοι και το λέω για εσάς που σκεφτήκατε ότι ο Γιώργος έδρασε λαϊκίστικα και καταψήφισε το τρίτο μνημόνιο από υστεροβουλία! Ρωτήστε το περιστέρι, όχι τον Καρατζαφέρη!!

Σενάριο 6 : Ο Πάνος πάντα θαύμαζε τον Σαντάμ. Κυρίως θαύμαζε τους δεκάδες σωσίες που είχε ο Ιρακινός δικτάτορας για να γλυτώσει την κακιά την ώρα. Έτσι το 1993, πριν κατέβει στην πολιτική, φρόντισε να δημιουργήσει 4 πιστά αντίγραφα του εαυτού του, με άκρα μυστικότητα (ήξερε από τότε ότι θα ανέβαινε ψηλά στην πολιτική και πήρε τα μέτρα του). Αλλά, τι ειρωνεία της τύχης! Τα αντίγραφα στράφηκαν κατά του πρωτότυπου, κτύπησαν και απήγαγαν τον Πάνο Καμμένο και τον οδήγησαν σε τρείς τεράστιες σπηλιές στην κορυφή του Ολύμπου! Εκεί ο Πάνος, έμεινε κρατούμενος για 19 ολόκληρα χρόνια (!) και κατάφερε να αποδράσει με την βοήθεια του Δία πριν 2 μήνες! Κατέβηκε στην Αθήνα, εξολόθρευσε τα αντίγραφα και δίνει πλέον με περισσή γενναιοδωρία τα φώτα του στους παραπλανημένους πολίτες. Όχι κυρίες και κύριοι! Δεν ήταν ο πραγματικός Πάνος Καμμένος αυτός που μετείχε στις κυβερνήσεις της Ν.Δ, κυβερνήσεις που υπερχρέωσαν την χώρα χρόνια ολάκερα, αλλά κάτι άθλια ανθρωποειδή αντίγραφα που πήραν την θέση του Αγαπητού Πάνου στα έδρανα της βουλής, κοροϊδεύοντας τους πάντες και τα πάντα! Αυτό είναι το τραγικό μυστικό του Πάνου, που θα βγάλει στην φόρα 3 ημέρες πριν τις εκλογές, για να βάλει τα πάντα στην θέση τους! Τα ανθρωποειδή τα έχει κρατήσει καβάτζα για καλό και για κακό σε μια γυάλα με νερό (σαν τα Allien) προς απόδειξη της αθωότητας του. Γιατί αυτός είναι ο Πάνος…..!!
Κάπου εδώ σταματάω αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίσω και να αποκαλυφθούν ευαίσθητα θέματα υψίστης εθνικής ασφαλείας! Όλοι εσείς έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στα σενάρια που γράφτηκαν και σε αυτά που δεν θα γραφτούν ποτέ. Ο Θεός μαζί σας....!!