Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Τσίπρας: Συνεργασία με Καμμένο, πρωθυπουργός η Παπαρήγα


Ντόμινο αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα δεχόταν τη στήριξη του Πάνου Καμμένου στο σχηματισμό αντιμνημονιακής κυβέρνησης, καθώς και η πρότασή του για κυβέρνηση συνεργασίας των
κομμάτων της Αριστεράς με πρωθυπουργό την Αλέκα Παπαρήγα.


ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν τον κ. Τσίπρα για «κλεισμένη συμφωνία» με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ συνεχίζουν να απορρίπτουν την συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, ειδικά μετά και τις δηλώσεις για συνεργασία με τον κ. Καμμένο.
Η επίμαχη φράση που έστρεψε τα βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ, ειπώθηκε δια στόματος Τσίπρα σε διαδικτυακό τόπο, όταν ρωτήθηκε εάν θα συνεργαζόταν για να πετύχει την κυβερνητική πλειοψηφία με το κόμμα του κ. Καμμένου: «Εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε. Δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε. Συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι».
Μετά τη θύελλα αντιδράσεων, η Κουμουνδούρου προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, κάνοντας λόγο για ψήφο ανοχής, ενώ ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «δεν είμαστε πατερίτσα κανενός, με τον ΣΥΡΙΖΑ μάς χωρίζει χάος στα εθνικά θέματα».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την πρόσκλησή του προς ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα ενός μέλλοντος πρωθυπουργού: «Γιατί όχι να γίνει πρωθυπουργός και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα», δήλωσε.
Και αυτή η πρόσκληση, όπως και όλες οι προηγούμενες, αποκρούστηκε κατηγορηματικά από τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, ενώ αντίθετη σε κάθε συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο είναι και η Δημοκρατική Αριστερά.
«Καμία» ήταν η κατηγορηματική απάντηση του Φώτη Κουβέλη στο Mega, όταν ρωτήθηκε χθες το βράδυ εάν υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.


http://www.newsbomb.gr/