Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Γικόνογλου: "Προς οριστική διευθέτηση το θέμα των μετακλήσεων των εργατών αγροτικής γης"


Δελτίο τύπου
"Σχετικά με το πρόβλημα που απασχολεί έντονα αυτή τη περίοδο τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας, ο Βουλευτής Ημαθίας, Θανάσης Γικόνογλου, ενημερώνει τους αγρότες της περιοχής
ότι η μετάκληση των εργατών αγροτικής γης που στην πλειονότητά τους προέρχονται από τη χώρα της Αλβανίας, πρόκειται να διαφοροποιηθεί σε σχέση με το νόμο που ισχύει από το 2004 ως σήμερα.

Στη διάρκεια των πρόσφατων επαφών του κ. Γικόνογλου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων με...

τους αρμόδιους Υπουργούς, συναντήσεις κατά τις οποίες δυστυχώς συμμετείχε ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ημαθίας, ο Βουλευτής έλαβε τη διαβεβαίωση των εμπλεκόμενων Υπουργών ότι το ύψος των εισφορών για τους αγρότες θα είναι τελικά πολύ χαμηλότερο σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Σημειώνεται, επίσης, ότι η καταβολή των εισφορών θα γίνει τμηματικά ανά δίμηνο ή τρίμηνο αλλά η κατάταξή τους στην 1η Ασφαλιστική Κατηγορία δεν κατέστη τελικώς δυνατή.
Τέλος, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σχετικές ανακοινώσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς οι οποίες θα περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες για τις διαδικασίες, τερματίζοντας οριστικά την ανησυχία των αγροτών για το ζήτημα".