Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Αντιναζιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη


Το Σάββατο 17 Μάρτη διοργανώνεται από φορείς, οργανώσεις, εργατικά σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, αντιναζιστικό συλλαλητήριο στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι
εργαζόμενοι μαζί με τους ηρωικούς αγώνες ενάντια στα μνημόνια της φτώχιας της ανεργίας και της εξαθλίωσης, δίνουν ενωμένοι και τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ενάντια στη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου των τραπεζιτών με υπουργούς φασίστες, όπως ο Βορίδης, που τη δεκαετία του΄80, κυνηγούσε με τσεκούρια αγωνιζόμενους μαθητές και φοιτητές.
Ενάντια στους νεοναζί της χρυσής αυγής που προσπαθούν να πλασαριστούν ως δήθεν “αντιμνημονιακή δύναμη”, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο και σπέρνοντας μίσος και διχόνοια ανάμεσα στους εργάτες. Ο αρχηγός τους Μιχαλολιάκος, είχε καταδικαστεί στη μεταπολίτευση, επειδή έβαζε βόμβες σε σινεμά αλλά δεν έκανε ποτέ φυλακή, αφού ήταν έμμισθος χαφιές της ασφάλειας.
  • Είναι  νοσταλγοί της χούντας, πολιτικά γεννημένοι στη ναζιστική κατοχή, απόγονοι των μαυραγοριτών και των δοσίλογων κουκουλοφόρων, που πριν από 70 χρόνια προσκύναγαν την ναζιστική σημαία και έστελναν αγωνιστές της Αντίστασης στο εκτελεστικό απόσπασμα.
  • Είναι η σημερινή μορφή των Γερμανοτσολιάδων και ταγματασφαλιτών της κατοχής. Νοσταλγοί του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος. Θέλουν να επαναλάβουν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, αυτές του ναζισμού που οδήγησε σε εκατομμύρια νεκρούς.
  • Έχουν το ίδιο μίσος με το δολοφόνο Νορβηγό νεοναζί Αντερς Μπρέιβικ που εκτέλεσε 76 νέους. Ο ίδιος, ανέφερε τη Χρυσή Αυγή ως σύμμαχο οργάνωση στην Ελλάδα.
  • Είναι αυτοί που είχαν το θράσος να οργανώσουν προβοκάτσια ενάντια στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών.  Αυτοί που ονειρεύονται να διαλύσουν κάθε συλλογικότητα.
  • Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, συνεργάτες της Αστυνομίας και της ασφάλειας υπέρ του κεφαλαίου και κατά των εργατικών αγώνων και της αριστεράς. Χτύπησαν τους απεργούς  χαλυβουργούς στο Βόλο και τον Ασπρόπυργο για λογαριασμό του Μάνεση σύμφωνα με καταγγελία του σωματείου. Χτύπησαν τους απεργούς και τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και έστειλαν προβοκάτορες στις 29 Ιούνη 2011 στη Γενική Απεργία, που αφού επιτέθηκαν μαζί με τα ΜΑΤ, η Αστυνομία τους φυγάδευσε μέσα στη Βουλή!
  • Είναι αυτοί που έκαναν δολοφονική απόπειρα σε βάρος του φοιτητή της Φιλοσοφικής Δ. Κουσουρή και χάραξαν σβάστικα στο μέτωπο μιας μαθήτριας. Έχουν στο ενεργητικό τους εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, εργαζόμενους, συνδικαλιστές, αγωνιστές.
  • Το μίσος απέναντι στο εργατικό κίνημα και τον πολιτισμό το είδαμε με την επίθεση με τα ναζιστικά σύμβολα των ες-ες, χάιλ χίτλερ, και σβάστικες, στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και στο μαυσωλείο του Γαζί Εβρενός.
Παριστάνουν τα καθωσπρέπει κόμματα ενώ είναι έτοιμοι να τσακίσουν τα συνδικάτα, τα κόμματα της αριστεράς και τα κινήματα αν βρεθούν στην εξουσία. Χρησιμοποιούν τους θεσμούς, για να καταργήσουν τη δημοκρατία και τις ελευθερίες όλων μας.
Να φράξουμε το δρόμο στους εχθρούς της ελευθερίας!
Συμμετέχουμε στο αντιναζιστικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 17 Μάρτη, ώρα 3 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου για να κλείσουμε το δρόμο σε αυτούς που με τις φασιστικές προκλήσεις και το ρατσισμό, βοηθάνε τα αφεντικά να αποπροσανατολίσουν την οργή από τις δικές τους ευθύνες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, μαζί με τον αγώνα κατά της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας, της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών, να δώσουν και τη μάχη ενάντια στους φασίστες που καραδοκούν να στρέψουν τη οργή κατά των απεργών, κατά των μεταναστών, κατά της αριστεράς και της αντίστασης.
ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ