Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Άρχισαν να “ροκανίζουν” τον Βενιζέλο

Η πολυδιάσπαση του παπανδρεϊκού στρατοπέδου, μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και τις ετερόκλητες προσωπικές φιλοδοξίες
προβεβλημένων στελεχών που έχουν ως αναφορά το… οικόσημο του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα έπρεπε υπό προϋποθέσεις να λειτουργήσουν στην κατεύθυνση του πολιτικού περιπάτου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται χωρίς ουσιαστικό και υπαρκτό αντίπαλο δέος, από τη στιγμή που ο Χρήστος Παπουτσής δεν κατάφερε καν να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, προκειμένου να είναι με τη σειρά του υποψήφιος και να καταγράψει δυνάμεις.
Η δε αποχώρηση της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη, με τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, εξ αντικειμένου ανταγωνιστικού προς το ΠΑΣΟΚ, διευκολύνει τους χειρισμούς του απερχόμενου Υπουργού Οικονομικών, να εγκαθιδρύσει το δικό του imperium στο Κίνημα.
Φαίνεται ωστόσο ότι η παπανδρεϊκή πτέρυγα, σε όλες τις εκφάνσεις της, ξεκίνησε να οργανώνει θύλακες αντίστασης, προκειμένου να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις, αφενός για την πολιτική επιβίωσή της στο «νέο ΠΑΣΟΚ» που σχεδιάζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και αφετέρου για να διατηρήσει ανοικτό ένα παράθυρο μελλοντικής αμφισβήτησης, του νέου ηγέτη του Κινήματος.
Η πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση να ιδρύσει εσπευσμένα το «Ρεύμα Ανανέωσης», δείχνει ότι ο άλλοτε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ βλέπει από τώρα στην… επόμενη διαδοχή, επιδιώκοντας να γίνει ο… νέος Βενιζέλος, και να καταχωρηθεί ως η εναλλακτική λύση ηγεσίας στο Κίνημα.
Απ’ την άλλη, η σφοδρή κριτική που εξαπέλυσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δείχνει ότι ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να έχει την άνεση μιας περιόδου χάριτος στην ηγεσία. Η πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, και στέλεχος με απευθείας αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Χρήστο Παπουτσή, περιέγραψε το ΠΑΣΟΚ που έρχεται ως «μικρό και καθαρό, με κεντροδεξιά χαρακτηριστικά».
Υιοθέτησε δηλαδή πλήρως τη ρητορική επιχειρημάτων του Χρήστου Παπουτσή, και πήγε ακόμη πιο μακριά, αμφισβητώντας ευθέως τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προτού καν εκλεγεί τυπικά στην ηγεσία.


http://www.statesmen.gr