Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

2Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Πληροφορίες: Λία Παπαδράγκα
2310 794811, press@axiosdelta.gr
Χαλάστρα, 14  Μαρτίου 2012
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2η Εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών στο Εθνικό Πάρκο
Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα
Την άνοιξη του 2011 περισσότεροι από 1.000 εθελοντές ήρθαν μαζί μας για να
καθαρίσουμε και να ομορφύνουμε το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να περάσουν μία όμορφη ημέρα στη φύση, αλλά και να δουν… μαγικές εικόνες: σκουπίδια που εξαφανίζονταν εν ριπή οφθαλμού χάρη στο κέφι όσων βρέθηκαν εκεί από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κατερίνη, αλλά και τους οικισμούς της προστατευόμενης περιοχής Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Μαζί μας ήταν και δεκάδες ομάδες πολιτών, σύλλογοι, σχολεία, φορείς, οι οποίοι έκαναν τη διαφορά!
Φέτος επαναλαμβάνουμε το εγχείρημα σε τρία νέα σημεία του Εθνικού Πάρκου:
- στις 9 Απριλίου, στις Αλυκές Κίτρους
- στις 29 Απριλίου, στο Φράγμα της Έλλης, στον Αξιό
Πρόκειται για τρεις πολύ σημαντικές φυσικές περιοχές, προστατευόμενες από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (δίκτυο Natura 2000) που φιλοξενούν τεράστια βιοποικιλότητα. Τον Απρίλη, εν μέσω της άνοιξης, θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε σε μία από τις καλύτερές τους στιγμές. Το προσωπικό Φορέα Διαχείρισης θα είναι εκεί για να προσφέρει πληροφορίες και μίνι ξεναγήσεις στους συμμετέχοντες.
Το ραντεβού θα είναι κάθε φορά στις 10 το πρωί! Πληροφορίες στο www.axiosdelta.gr. Αν εκπροσωπείτε κάποιο φορέα, σύλλογο ή ομάδα επικοινωνήστε με το Φορέα Διαχείρισης για να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 794811 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση press@axiosdelta.gr.
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή η Περιβαλλοντική Ομάδα Εθελοντών Φοιτητών ΠΑΜΑΚ, η ΧΑΝΘ, η Δράση για την Άγρια Ζωή, η Πολιτιστική Γέφυρα, ο Ναυταθλητικός Όμιλος Νέας Αγαθούπολης, η Ομάδα Εθελοντών Δήμου Αλεξάνδρειας, τα Παιδιά Εν δράσει και οι Κατασκηνώσεις Τσαφ Τσουφ.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι τοπικοί δήμοι: Δήμος Αλεξάνδρειας, Δήμος Χαλκηδόνας, Δήμος Πύδνας - Κολινδρού, καθώς και ο Δημοτικός Φορέας Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Οικογενειακής Υποστήριξης (ΔΗ.ΦΟ.Π.Α.Π.Ο.Υ) Πύδνας - Κολινδρού.
Μαζί μας θα είναι και η ραδιοφωνική εκπομπή του FM102 της ΕΡΤ3 "Μπαγκάζια και φύγαμε".
Την φετινής εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών θα "ανοίξει" πάντως το Β' Πειραματικό Γυμνάσιο Τούμπας, που, με 150 μαθητές του, θα πραγματοποιήσει δράση καθαρισμού στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού την ερχόμενη Τρίτη 20 Μαρτίου.