Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΗΜΑ


ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΖΗΜΑ

·        Με την από 17-11-2007 ένσταση του ο    Αθανάσιος Ν. Τζήμας (Έφορος Ασφαλιστικών
Διαμεσολαβητών Πιερίας,  Συντονιστής Δ/ντή Περιφ/κών Ασφαλιστικών Γραφείων Ανάπτυξης & Σύμβουλος  Τραπεζοασφαλιστικών – Νομικής Προστασίας), την προσαρμογή της Ελληνικής  ασφαλιστικής νομοθεσίας, στις κοινοτικές οδηγίες.

·        Πέρασαν τόσα χρόνια και τελικά σήμερα η Δ.Ε.Ι.Α της Τ.τ.Ε, απέστειλε διευκρινιστικό σημείωμα στις ασφαλιστικές εταιρείες επί θεμάτων που η απόφαση 2647/2011 δεν διευκρίνιζε με σαφήνεια, τα βασικότερα εκ των οποίων σας τα παραθέτω.


·          Όσοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι εγγεγραμμένοι σε μητρώο επαγγελματικού επιμελητηρίου ως Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι και θέλουν να αποκτήσουν την άδεια του Συντονιστή Ασφαλιστικών Συμβούλων, δεν απαιτείται να υποβληθούν σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού τύπου Αʼ προκειμένου να εγγραφούν και ως Συντονιστές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

·           Το ζήτημα σχετικά με την υποχρέωση της επανεκπαίδευσης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, το οποίο προέκυψε ως επιπλέον δικαιολογητικό για την επανεγγραφή στα μητρώα των επιμελητηρίων, παραπέμπεται σε εύθετο χρόνο προκειμένου να καθοριστεί το πώς, και θα προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις τότε. Εν τω μεταξύ, όσοι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές βρίσκονται σε φάση επανεγγραφής, δεν χρειάζεται να προσκομίζουν σχετικές βεβαιώσεις επανεκπαίδευσης, δηλαδή θα επανεγγράφονται με το παλαιό καθεστώς.

·        Διαβάστε παρακάτω την ένσταση η οποία επιδόθηκε την 15-02-2008 , τότε στο Υπουργείο Ανάπτυξης.  Ο κύριος Τζήμας δήλωσε ότι ο ίδιος κατέχει και θέτει στην δημοσιότητα, την Βεβαίωση επιτυχίας των εξετάσεων του Συντονιστή των Ασφαλιστικών συμβούλων.  Ότι έκανα το έκανα είπε διότι ΔΕΝ μπορεί να είμαστε και να λεγόμαστε Ευρωπαίοι εταίροι και το Ελληνικό Κράτος να μην συμμορφώνεται στις κοινοτικές οδηγίες.

·      





  Ίσως τώρα που μας δίνουν δανεικά, σεβαστούμε και εναρμονιστούμε πλήρως με τις υποχρεώσεις μας απέναντί τους