Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Στην Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου η Π.Ε.Πιερίας

               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Στην Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου η Π.Ε.Πιερίας           Αισιόδοξα  τα μηνύματα που έλαβε η ελληνική αντιπροσωπεία
 Μεγάλη επισκεψιμότητα κατέγραψε το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής
Μακεδονίας,  που συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βελιγραδίου «INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM» , που πραγματοποιήθηκε από 23 έως 26 Φεβρουαρίου 2012.



Μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας προχώρησε σε στοχευμένη πολιτική τουριστικής προβολής. Το έντυπο και ηλεκτρονικό τουριστικό υλικό καθώς και οι παράλληλες  χορευτικές εκδηλώσεις  κέντρισαν  το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης, που έσπευσαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.



Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης,  σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σε τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Παράλληλα, στο πλαίσιο προσέλκυσης τουριστών πραγματοποίησε σειρά επαφών με επαγγελματίες του κλάδου,  παραθέτοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για τις Περιφερειακές Ενότητες της Π.Κ.Μ.



Εκπρόσωποι ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων  από την Πιερία,  ενίσχυσαν την προσπάθεια αύξησης του τουριστικού ρεύματος από τη Σερβία, δίνοντας δυναμικό «παρών» στην έκθεση, ενθαρρύνοντας το κοινό να επισκεφθεί το συντομότερο την περιοχή.


Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα που έλαβε η ελληνική αντιπροσωπεία για τις προοπτικές του φετινού τουρισμού, αναπτερώνοντας το ηθικό των επιχειρηματιών του κλάδου,  ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι επισκέπτες του οργανωμένου stand  της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, εξέφραζαν συναισθήματα συμπαράστασης και συμπάθειας προς τον ελληνικό λαό, ενώ όσοι είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν την Πιερία επεσήμαναν πώς έχουν
τις καλύτερες αναμνήσεις από την περιοχή.



Οι εκπρόσωποί της Πιερίας, υλοποιώντας το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιοχής, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες , το τουριστικό προϊόν  και όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει όλες τις εποχές του χρόνου, όπως είναι ο  χειμερινός, ο ιστορικός, ο θρησκευτικός, ο αρχαιολογικός, ο αθλητικός,  ο γαστρονομικός κ.α.



Την  έκθεση  επισκέφθηκε πλήθος κόσμου, ενώ το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας
του ΕΟΤ, Γεώργιος Κολέτσος. Τις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας και Σερρών εκπροσώπησαν  αντίστοιχα ο  Αλέξης Πουλικίδης, ο  Γεώργιος Σαλιάγκας και ο  Λεωνίδας Τσιαντής.