Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ένταση, αλαλαγμοί και... ψιλές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Ειδική συνεδρίαση με πολύ ένταση, αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη και με  την κατάσταση να ξεφεύγει από τα όρια σε πολλές περιπτώσεις, πραγματοποίησε το βράδυ της

Παρασκευής 24/2 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, με αφορμή τις φήμες ή τις προτάσεις σχετικά με το κλείσιμο της ΔΟΥ Αλεξάνδρειας, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΔ, του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και της Εργατικής Εστίας της περιοχής. 
Το γεγονός ότι στην συνεδρίαση προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι τρεις βουλευτές Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ έδωσε... αφορμή για αρκετή ένταση, ενώ με δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Νίκος Ουσουλτζόγλου άναψε το... φιτίλι και η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά.  

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας διερωτήθηκε αν είναι ικανοποιητική η απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων και αν γενικά οι υπηρεσίες λειτουργούν όπως πρέπει, σημειώνοντας πως μεγάλο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων "φίλησαν κατουρημένες ποδιές" για να βρεθούν στην θέση τους...

Αυτό εξόργισε ορισμένους δημοσίους υπαλλήλους, κυρίως από την διδασκαλική κοινότητα που μπήκαν με επετηρίδα και επικράτησε προς στιγμήν ιδιαίτερη ένταση. Ο Νίκος Ουσουλτζόγλου έμεινε απτόητος στην προσωπική του άποψη και δήλωσε πως αποχωρεί από την συζήτηση από τη στιγμή που δεν του επιτρέπεται ο λόγος, ενώ και την έξοδό του από την αίθουσα, συνεχίζοντας να καβγαδίζει με τους αντιδρώντες, κόντεψε να πιαστεί στα χέρια (το θέμα έμεινε σε μερικά σπρωξίματα) με τον καθηγητή και γνωστό από την ενασχόλησή του με τα κοινά και τα ΜΜΕ Χάρη Καφτεράνη.

Η γενικότερη ένταση όμως εκδηλώθηκε βίαια και εκτός της αίθουσας, μεταξύ πολιτών, επειδή κάποιος χλεύασε κάποιον διαμαρτυρόμενο επειδή η γυναίκα του είναι στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια και χώρισαν μόνο μετά από παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Στην ουσία της συζήτησης, κατόπιν των παρεμβάσεων που έγιναν από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες προέκυψαν τα παρακάτω:

Για το ΙΚΑ: Υπάρχει κατατεθειμένο σχέδιο που προβλέπει την συγχώνευση των υποκαταστημάτων Αλεξάνδρειας και Νάουσας στη Βέροια, ενώ στις πόλεις που θα καταργηθούν τα υποκαταστήματα θα λειτουργούν γραφεία ασφάλισης. 

ΓΙΑ ΟΕΚ / ΟΕΕ: Θα συγχωνευθούν, αλλά - όπως ανέφερε, μεταφέροντας τα λόγια του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, ο Τάσος Σιδηρόπουλος, δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος και θα ολοκληρωθούν όλες οι τρέχουσες υποθέσεις.

ΓΙΑ ΔΟΥ Αλεξάνδρειας: Θα συνεχίσουν να υφίστανται και οι τρεις υπηρεσίες της Ημαθίας, ωστόσο τον ελεγκτικό ρόλο θα αναλάβει η κεντρική ΔΟΥ Βέροιας.

ΓΙΑ ΟΑΕΔ: Υπάρχει εισήγηση για συγχώνευση των καταστημάτων του ΟΑΕΔ Βέροιας και Αλεξάνδρειας. 

Η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας και των φορέων της περιοχής είναι να μην κλείσει καμία υπηρεσία, καθώς θα αποτελέσει νέο πλήγμα στην τοπική κοινωνία και οικονομία και για τον σκοπό αυτό ορίστηκε επιτροπή που θα μεταβεί στην Αθήνα για να εξεταστούν τα θέματα ένα προς ένα, και - όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης - αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα διοργανωθούν μαζικότατες και δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλο τον Δήμο.