Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Κουίζ- σκάνδαλο, πολλών εκατομμυρίων, για γερούς λύτες!!!


Ποιός γνωστός, πολύ γνωστός,  επιχειρηματίας πήρε πριν μερικά χρόνια δάνειο - θαλασσοδάνειο, το αποκαλούν  οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Τραπέζης... από κρατική
Τράπεζα επί  των ημερών, της προηγούμενης διοίκησης της Τραπέζης;
Και μάλιστα Νεοδημοκρατικής κατεύθυνσης, με την οποία ο εν λόγω επιχειρηματίας βρισκότανε στα… μαχαίρια!
Το ύψος του δανείου, λένε οι κακές γλώσσες ότι ήταν όση και η τρύπα στο "πορτοφόλι" του επιχειρηματία.... Δηλαδή 350 εκ.ευρώ...
Οσα και τα χρήματα που λείπουν από τα ταμεία της χώρας και  η Ευρώπη της Μέρκελ ζητάει να τα κόψουμε από τους συνταξιούχους! Κι ύστερα ψάχνουμε να βρούμε πού πήγαν τα χρήματα..
Το συγκεκριμένο δάνειο δόθηκε με υποθήκη όλη την ακίνητη περιουσία του επιχειρηματία - και των δύο οικιών του συμπεριλαμβανομένων - η οποία προφανώς υπερτιμολογήθηκε για να φτάσει σε αυτά τα όρια του δανείου!
Μάλιστα,μετά από παρέλευση ολίγων μηνών-άκουσον,άκουσον - εζήτησε και έλαβε άλλα 54 εκ.ευρώ, για να δώσει τονωτική ένεση σε μία νεοαποκτηθείσα επιχείριση θεαμάτων ,που όταν την αγόρασε ήταν ακμαία, αλλά το… σοφό management, που είχε αναλάβει την ευθύνη της,  το οποίο ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του επιχειρηματία,την κατέστησε πολύ γρήγορα προβληματική!
Και δεν φτάνουν όλα αυτά,η συγκεκριμένη τράπεζα,ξεπερνώντας κάθε όριο και αδιαφορώντας για την φερεγγυότητα των επιλογών της, συνήψε μετά του εν λόγω επιχειρηματία ειδική επιχειρηματική σχέση!
Ιδρυσαν από κοινού μία χρηματοπιστωτική εταιρεία,50-50,την οποία σήμερα ο επιχειρηματίας, ακολουθώντας το προσφιλές σε αυτόν μέσον του  εύκολου πλουτισμού,με το να πουλά επιχειρήσεις χαμηλού κόστους, σε ιδιαιτέρως υψηλές τιμές,θέλει να περάσει τώρα το 100% της εταιρείας, που είχαν από κοινού με την τράπεζα, στην πλήρη κυριότητα της τράπεζας...
Το τίμημα αυτής???Μην το συζητάτε...
Με τα ίδια χρήματα κάνεις 10 ίδιες επιχειρήσεις και μάλιστα χωρίς τα φορτία και τις επιβαρύνσεις που έχει μία παλιά εταιρεία αυτού του επιπέδου ,που κουβαλά τις αμαρτίες των κακομαθημένων golden boys,που τις διευθύνουν!
Μέσα στην  συγκεκριμένη Τράπεζα επικρατεί για το θέμα αυτό,μεγάλη αναστάτωση...Γίνεται σούσουρο που λένε...
Οσο μάλιστα "καμαρώνουν"οι άνθρωποι αυτοί--που βάζουν τις υπογραφές τους σε τέτοια θαλασσοδάνεια που κάνουν αβέβαιο το επαγγελματικό τους μέλλον-- το  πολυτελές ακίνητο-μέγαρο, που απέκτησε ο προηγούμενος διοικητής της  εν λόγω τραπέζης, που έδωσε γενναιόδωρα το δάνειο, τόσο και φοβούνται ότι δεν θα αργήσει να "κλείσει" και η νέα συμφωνία με τη νέα διοίκηση!
Τ α  λ ε φ τ ά  ε ί ν α ι  π ο λ λ ά!! 
Εμείς παρακολουθούμε από κοντά την υπόθεση... Μάλιστα ακούγεται πως υπάρχει κι ένα υπηρεσιακό  έγγραφο-φωτιά  της Τραπέζης--εμπιστευτικό--που αν χοντρύνει το παιχνίδι και βγει θα κλάψουν μανούλες!!!
Αιδώς Αργείοι!!
Το κακό στην περίπτωση αυτή είναι οτι ενώ οι άνθρωποι αυτοί, έχουν λερωμένη τη φωλιά τους τόσο  αποθρασύνονται και κάνουν τους τιμητές των άλλων!
Αλλά νισάφι πια..
Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το απόστημα!
Αλλιώς όχι η τρόικα και το ΔΝΤ δε μας σώζει αλλά και όλα τα  υγιή ταμεία, όλου του αναπτυγμένου  κόσμου!