Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Στάση πληρωμών στο Star Channel

Το κανάλι  STAR Channel  που απευθύνεται κυρίως στη νεολαία ετοιμάζεται για περικοπές, απολύσεις σε νεολαίους εργαζόμενους του!!
To ντουέτο Κυριακόπουλος - Μαλέλης, έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό περικοπές και
ατομικές συμβάσεις. Όσο για τις απολύσεις, αυτό ήταν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο που έκανε η διοίκηση του σταθμού
σε 6 εργαζόμενους, που δούλευαν από 10 εώς 17 χρόνια στο κανάλι.

Σήμερα η διοίκηση του σταθμού ενημέρωσε ότι δεν θα πληρωθούν όσοι λαμβάνουν του πέρογκο ποσό των 1500 ευρώ(!). Ο λόγος είναι ότι κάποιες διαφημιστικές εταιρίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας και δεν μπορούν να καταβάλλουν οφειλόμενα λεφτά στο κανάλι.

Η διχαστική τακτική που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στο Star, είναι καρμπόν αντιγραφή της τακτικής Γιαννίκου - Κουρή (και ειδικά του δεύτερου) στο Alter. Αυτό που αναμένει από τη διοίκηση είναι να ξεσηκωθούν οι χαμηλόμισθοι των 1200 ευρώ εναντίον των "καλοπληρωμένων" 1500 αρηδων. Στη συνέχεια περιμένουν να δουν τους εργαζόμενους χωρισμένους στα δύο με απόψεις του στυλ:

"πληρώστε εμάς που παίρνουμε πιο λίγα", έστω και εάν κάτι τέτοιο συμβεί μεταξύ συναδέλφων και φίλων που δουλεύουν πλάι πλάι, όχι για τον αγώνα της καλύτερης ενημέρωσης, αλλά για την προβολή του νέου μεγάλου πολιτευτή Σταμάτη Μαλέλη.

Στο τέλος όμως όλοι θα κληθούν να υπογράψουν αυτό που με αγώνα απέφυγαν πέρσι...να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με αντίτιμο την παραμονή τους στο σταθμό.

Πέρσι οι εργαζόμενοι του καναλιού προχώρησαν σε απεργία πάνω στα δελτία ειδήσεων, μιμούμενοι τους συναδέλφους τους στο Alter. Τότε ο "προοδευτικός" πολιτευτής με τη ΔΗΜ.ΑΡ, Σταμάτης Μαλέλης προχώρησε σε μια παράνομη ενέργεια, στην προβολή "μαγνητοσκοπημένου" δελτίου ειδήσεων κάτι που αν και απαγορεύεται ρητά από το ΕΣΡ, κανείς δεν φρόντισε να ρίξει ένα πρόστιμο. Αν και στο θέμα του Τράγκα, η αρχή ήταν τόσο εύθικτη που "καμπάνιασε" τον Real, γιατί αποκάλεσε..."ξε...(δοντι)άρα τη Μέρκελ!

Στο Star, έχουν γίνει ήδη περικοπές, αφού τα συνεργεία εξωτερικών μεταδόσεων, δουλεύουν με λιγότερους εργαζόμενους ενώ πρόσφατα η ΕΤΙΤΑ (ένωση τεχνικών τηλεόρασης) κατήγγειλε ότι στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου "ΜΙΛΑ", γίνονται λήψεις από τους δημοσιογράφους για τα ρεπορτάζ της εκπομπής μέχρι και από κινητά τηλέφωνα, κάτι επίσης παράνομο. Όλα αυτά βέβαια γίνονται προκειμένου να...γίνει πιο πειστική η προσπάθεια του Κυριακόπουλου προς την ιδιοκτησία: "Ας διώξουμε κόσμο , μπορούμε...να τα καταφέρουμε με πιο λίγους"...

Σε μια δύσκολη περίοδο για τον Σταμάτη Μαλέλη , ο οποίος θα πρέπει να δικαιολογήσει τόσο το "αριστερό" του προφίλ απέναντι στον Φώτη Κουβέλη, όσο και τη "δεξιά" του τσέπη απέναντι στη διοίκηση των Βαρδινογιάννηδων...



http://imathia-news.blogspot.com/2012/02/star-channel.html