Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μαρία Μίχου: (1)Νομοτεχνικές Προτάσεις ΨΝΠΟ - (2)Ολοκλήρωση εργασιών στο Β' Κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: (1)Νομοτεχνική Πρόταση για το Ψ.Ν.Π.Ο.
-        Κατατέθηκε στους Υφυπουργούς Υγείας κ.κ. Μ. Μπόλαρη και Μ. Τιμοσίδη καθώς και στον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Γ. Κατριβάνο 
Από την σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τρίτη με θέμα την λειτουργία του Ψυχιατρικού
Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου (Ψ.Ν.Π.Ο.) οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν σε συγκεκριμένες βελτιωτικές προτάσεις τις οποίες κοινοποίησαν στην Βουλευτή Πιερίας κα Μαρία Μίχου.
Μετά την εξέλιξη αυτή η κα Μίχου ανέλαβε πρωτοβουλία αποστέλλοντας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κείμενο με νομοτεχνικές βελτιώσεις στα επίμαχα άρθρα.
Στόχος είναι να περάσουν από σήμερα – εάν αυτό είναι δυνατόν – οι προτεινόμενες αλλαγές.
Όπως τόνισε η Βουλευτής: «Για τα επίμαχα θέματα υπάρχουν προφορικές δεσμεύσεις και μένει να δούμε ποιες από αυτές θα αποτυπωθούν στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις.

ΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ

Στο σχέδιο νόμο των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο: Εφαρμοστικός νόμος αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με τον ψηφισθέντα Νόμο «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας» και άλλες διατάξεις.

Άρθρο 2
Νοσοκομεία ΕΣΥ – ΝΠΔΔ

Μετά την φράση «Από 1.1.2013 τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ, διαθέτουν ενιαίο προϋπολογισμό και πρόγραμμα προμηθειών» προστίθεται η πρόταση «Εξαιρούνται τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία που καταργούνται ή συγχωνεύονται αντίστοιχα. Για τον προϋπολογισμό του Τομέα Ψυχικής Υγείας απαιτείται να υφίσταται ξεχωριστός κωδικός οικονομικής διαχείρισης». 

Άρθρο 30
Κατάργηση Ψυχιατρικών Νοσοκομείων

Στην παράγραφο 5 μετά την φράση «Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία ‘’Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Ιεράς Μονής Πέτρας Ολύμπου’’ καταργείται ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης» προστίθεται η πρόταση «ως Τομέας Ψυχικής Υγείας, στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και θα υπάγονται όλες οι Υπηρεσίες και οι Δομές του Δικτύου Ψυχικής Υγείας».

Άρθρο 31
Ρυθμίσεις θεμάτων προσωπικού

Στην παράγραφο 1 η φράση «Ψυχιατρικό Τμήμα» αντικαθίσταται από τη φράση «Τομέας Ψυχικής Υγείας».
Στην παράγραφο 3 η φράση «Το πάσης φύσεως λοιπό προσωπικό, που κατέχει οργανικές θέσεις κατά το χρόνο ένταξης» αντικαθίσταται από τη φράση «Το πάσης φύσεως λοιπό προσωπικό, όχι μόνο αυτό που κατέχει οργανικές θέσεις κατά το χρόνο ένταξης, αλλά και το προσωπικό με προσωποπαγείς θέσεις και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου», ενώ η φράση «με τις οργανικές θέσεις τους» στην 3η σειρά αντικαθίσταται από την φράση «με τις αντίστοιχες κατά περίπτωση θέσεις τους».
Στην παράγραφο 5 μετά την πρόταση «Για την αυτοδίκαιη μεταφορά οργανικών ή προσωποπαγών θέσεων εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Διοικητή της οικείας Διοίκησης Υγειονομικής Περιφέρειας» προστίθεται η φράση «με την ταυτόχρονη τροποποίηση του Οργανισμού λειτουργίας».

Είναι προτάσεις που καταθέτουν:
ñ Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.
ñ Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Φαρμάκης Αστέριος.
ñ Αναπληρωτής Διοικητής, Κοσμαδάκης Εμμανουήλ.
ñ Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας Ψ.Ν.Π.Ο. Και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Μπερεδήμας Παναγιώτης.
ñ Δ/ντης Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ψ.Ν.Π.Ο. Και Πρόεδρος ΤΟΨΥ Πιερίας, Αγγελίδης Γεώργιος.
ñ Σωματείο Εργαζομένων Ψ.Ν.Π.Ο.




ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: (2)Αποφασίστηκε η ολοκλήρωση των εργασιών στο Β’ Κλειστό Γυμναστήριο Κατερίνης


-        Συνάντηση της Βουλευτού Πιερίας με τον Γ. Γ. Αθλητισμού.
-        Εγκρίθηκαν ήδη 40.000€ για την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου
Την συγκεκριμένη δέσμευση μετέφερε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής στην Βουλευτή Πιερίας κα Μαρία Μίχου κατά την συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα.
Ο κ. Μπιτσαξής αντιλαμβανόμενος τη σημασία του έργου έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην αξιολόγηση των εργασιών που απομένουν και στην συνέχεια να εντάξουν το απαραίτητο χρηματικό ποσό στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ήδη από την Διεύθυνση Μελετών Τεχνικών Έργων εγκρίθηκε το ποσό των 40.000€ «για την δημιουργία λειτουργικού περιβάλλοντος χώρου στο κλειστό γυμναστήριο 750 θέσεων του Δήμου Κατερίνης» και αναμένεται η ένταξη ενός ακόμα κονδυλίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την προμήθεια λυόμενων κερκίδων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το τελικό ποσό χρηματοδότησης θα πρέπει να φτάσει τις 100.000.
Πρόκειται για τις μοναδικές εκκρεμότητες που έχουν απομείνει έτσι ώστε το νέο και σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης να γίνει πλήρως λειτουργικό και να δοθεί προς χρήση στους πολίτες και τα αθλητικά σωματεία της Πιερίας.
Από την πλευρά της η Βουλευτής, σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο έγινε μεγάλη προσπάθεια από την Δημοτική Αρχή και δαπανήθηκαν περίπου 2.5 εκατομμύρια ευρώ. Περιμένουμε, λοιπόν, το επόμενο διάστημα και τις υπόλοιπες αποφάσεις χρηματοδότησης έτσι ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητες εργασίες».