Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή του Αναπλ.Περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη στους Υπουργούς Εργασίας Γ.Κουτρουμάνη & Ανάπτυξης Μ.Χρυσοχοΐδη για το φημολογούμενο κλείσιμο του εργοστασίου της Coca-Cola 3Ε στη Θεσσαλονίκη


Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη και στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με το φημολογούμενο κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας COCACOLAΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ στη Θεσσαλονίκη.
Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης αναφέρεται στο σοβαρότατο ζήτημα που έχει ανακύψει με τις συνεχιζόμενες, εδώ και 22 μέρες,  απεργιακές κινητοποιήσεις των 370 εργαζομένων στην εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές προσωπικού στη μονάδα της Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης και τη φημολογούμενη μεταφορά τμημάτων της εταιρείας στην Αθήνα και στη Βουλγαρία.
Ο κ. Ψωμιάδης υπογραμμίζει ότι «το ενδεχόμενο αποδυνάμωσης της επιχείρησης στη Βόρεια Ελλάδα θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα στην ήδη δοκιμαζόμενη βιομηχανία, ενώ θα εντείνει το κλίμα ανασφάλειας σε εκατοντάδες εργαζομένους στην εταιρεία. «Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλα λουκέτα και η Βόρεια Ελλάδα άλλη υποβάθμιση! Είναι ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζομένους, είναι ζήτημα ανάπτυξης για την περιοχή» καταλήγει στην επιστολή του ο Αν. Περιφερειάρχης και ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να παρέμβουν άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
 
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
 
Γνωρίζετε πολύ καλά το σοβαρότατο ζήτημα που έχει ανακύψει με τις συνεχιζόμενες απεργίες των εργαζομένων στην εταιρεία Coca-Cola Τρία Έψιλον, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις εδώ και 22 μέρες, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές προσωπικού στη μονάδα της Νέας Ραιδεστού Θεσσαλονίκης και τη φημολογούμενη μεταφορά τμημάτων της εταιρείας στην Αθήνα και στη Βουλγαρία.
Αντιλαμβάνεστε ασφαλώς την κρισιμότητα της κατάστασης για την επιχειρηματική ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, που ήδη πλήττεται από αλλεπάλληλα «λουκέτα» δυναμικών παραγωγικών μονάδων, επιτείνοντας την ύφεση και την υποβάθμιση της περιοχής. Οι 370 εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται για την αποδυνάμωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Βόρεια Ελλάδα και εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο μετακόμισης του εργοστασίου στη Βουλγαρία, φοβούμενοι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας.
Η παρουσία της CocaCola Τρία Έψιλον στη Θεσσαλονίκη αποτελεί εδώ και δεκαετίες ισχυρό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για όλη τη χώρα. Γι’ αυτό, όπως είναι προφανές, το ενδεχόμενο αποδυνάμωσης της επιχείρησης στη Βόρεια Ελλάδα θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα στην ήδη δοκιμαζόμενη βιομηχανία, ενώ θα εντείνει το κλίμα ανασφάλειας σε εκατοντάδες εργαζομένους στην εταιρεία.
Κατόπιν τούτων και με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, σας καλώ να παρέμβετε για την άμεση επίλυση του προβλήματος, λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά όλες τις παραμέτρους. Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει άλλα λουκέτα και η Βόρεια Ελλάδα άλλη υποβάθμιση! Είναι ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζομένους, είναι ζήτημα ανάπτυξης για την περιοχή.
 
 
Με εκτίμηση,
 
 
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας
Διονύσης Χ. Ψωμιάδης»